Poques protestes ha generat la sotil idea del molt honorable Fabra de canviar la celebració del 9 d´Octubre passant-la al dilluns quan caiga entre setmana. És evident que l´economia valenciana guanyarà molt i que en els pròxims 2.000 o 3.000 anys, com a conseqüència d´esta importantíssima decisió de canvi, haurem eixugat el deute de la nostra Comunitat, que vosté i el seu partit, i els altres perquè no han pogut, han deixat.

No és pot ser manco irrespectuós, ni tindre el més mínim sentit de la història per a carregar-se la celebració que dóna cos a tot el que vosté mateix representa o deuria representar: la vertebració de tot el territori valencià, si és que això l´importa ad algú ara que el Valencia CF y el Levante UD són equips importants i inicien la temporada esportiva. ¿Per a quan el CD Castelló o el Villareal, senyor president? O ¿potser l´Alacant o l´Elig?, jo no consideraria la seua carrera política finalitzada fins vore a tots estos equips en primera. ¡Això sí que és vertebrar i no els romanços de la llengua i la història, els drets i les llibertats!

La data, com vosté no sap, està documentada ja des de molt antic i aixina la vem aparéixer en el manuals de Consells dels segles XIII i XIV, celebrant-se sempre el dia de Sant Donís que naturalment és el 9 d´Octubre en tota la càrrega política, social i històrica que té.

Si el molt honorable té la sensibilitat que té i fa el que fa, ¿què es pot demanar al poble valencià?

Pot estar segur, senyor president, que alguns, poquets però lliures de contaminació política partidista i interessada, continuarem celebrant el 9 d´Octubre com cal i fins i tot és possible que el convidem a acompanyar-nos, que vosté plena molt a on es trobe i farem molt de «bulto».