?

L'Ajuntament de Burjassot instal·là en el passeig Concepció Arenal, durant la recent celebració de les festes de Sant Roc, un nou panell ceràmic de la Ruta Estellés. Davant del mur nord-est del pati de les Sitges, lluu un mosaic de 42 taulellets amb el poema Burjassot fa la festa i la desfà. El ceramista Vicent Espinosa Carpio, autor dels murals que conformen l'itinerari poètic, il·lustra este text del Mural del País Valencià d'Estellés amb imatges del patró del poble -Sant Roc-, de la Mare de Déu d'Agost, de l'ermita i d'altres motius d'interés patrimonial.

El panell també inclou una rajoleta amb el Micalet; fins ben entrat el segle XX, el campanar de la catedral de València i la mar al fons formaven part d'un paisatge que la gent podia contemplar des del pati de les Sitges. I així ho evoca el poeta en els versos transcrits en la nova placa: "Era infant, i en el Pati de Sant Roc, / reia lluny la ciutat i reia el mar". Durant estos dies s'està completant la Ruta Estellés amb més panells distribuïts per distints carrers. Entre altres mosaics, l'artista Espinosa Carpio ja ha enllestit per a la seua instal·lació els que recreen textos del Llibre de meravelles, com Els amants i Assumiràs la veu d'un poble, o El burjassotí III de la Sonata d'Isabel. La inauguració de la ruta completa tindrà lloc el 14 de setembre amb una passejada estellesiana dins dels actes que recorden el naixement del poeta. La passejada d'enguany vindrà acompanyada pel cant d'estil de Josep Aparicio Apa i Teresa Segarra.

Amb motiu de la passada festivitat de Sant Roc i de les activitats de l'Any Vicent Andrés Estellés que l'AVL, el consistori i diversos col·lectius del municipi organitzen al llarg de l'any, en la plaça de l'Ajuntament destaca una pancarta amb uns versos del Mural del País Valencià en els quals el poeta evoca les festes patronals i els seus espectacles pirotècnis: "Burjassot, un nom de pólvora, escrit en lletres de foc".