Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Passant pàgina

Serà per l´olor dels fulls. Serà perquè quan els ulls passegen per ells s´obre un multivers de possibilitats que la ment, estimulada i entretinguda, es disposa a visualitzar. O serà perquè les emocions que provoca remouen tant encara que estigues quet, omplint de lletres qualsevol moment -tot i estant en silenci- , fent companyia en la soledat o fent valorar la solitud quan no es vol estar amb ningú. Per això i més preferisc el paper i em plena quan un llibre em conta la seua història, fins i tot quan llig menys del que m´agradaria.

M´encisa quan vaig a la llibreria i tinc eixa sensació -que no té preu- de voler romandre allí tot el dia. Quantes pàgines per descobrir, quanta pau... una pau que, tot s´ha de dir, si vols fer-la teua comprant un dels seus més nous i famosos exemplars, pot resultar cara. Si volem sentir el propi plaer de la lectura, biblioteques públiques i edicions de butxaca són sols algunes de les bones alternatives que tenim a l´abast, malgrat que parega que hi ha a qui no li interessa potenciar-les. Així i tot, els llibres estan sobrevivint a la idea de que internet, els ebooks i les edicions digitals els farien morir.

Llegir entre línies també és llegir. Fa un temps, em trobí amb unes paraules que -unides al mateix paràgraf- em cridaren l´atenció i em feren recordar la importància que té el llenguatge en sí per a crear la realitat, entendre-la i manejar-se en aquest món. Eren les següents: humilitat, simplicitat, atenció, intenció, ètica i integritat. Al capdavall, l´inconscient té la seua manera de fer-se entendre i s´alia amb el somriure per a despertar la conciència. I és que el coneixement dels conceptes mentals de les coses s´assoleixen en gran part a través dels vocables. Mereixen, aleshores, que els cuidem i els defenguem com a benefactors del nostre sentit culte i crític, i que el diàleg -intern, cultural o social- siga sempre la primera opció i preludi de l´acció.

Aplega el Dia del Llibre i Els Jardins de Vivers acullen la 51 edició de la Fira del Llibre de València fins a l´1 de maig. Amb més de 200 actes i activitats per a promoure la lectura per a menuts i majors com tallers, debats i presentacions literàries, aquest esdeveniment compta amb la participació d´escriptors valencians i és una de les eleccions que podem triar per mantindre vius els texts. Fent-li una ullada atenta a la vida, aquesta desvela els seus secrets i pot ser com un llibre obert.

Compartir el artículo

stats