Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Centre del Carme acull el XX aniversari del festival Nits d´Aielo i Art

Al concert inaugural, 'Vexations', de Satie, de tretze hores de duració, participen prop de vint pianistes

El Centre del Carme acull el XX aniversari del festival Nits d´Aielo i Art

El Centre del Carme acull el vinté aniversari del festival Nits d´Aielo i Art, que se celebrarà del 28 d'octubre al 4 de novembre, per primera vegada, al Centre de Cultura Contemporània, amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

El festival ha sigut presentat aquest matí pel director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, junt amb el director de Nits d´Aielo i Art, Llorenç Barber, i l'artista Montserrat Palacios.

Pérez Pont ha assenyalat que «el Centre del Carme acull per primera vegada, i esperem que per molts anys més, el festival Nits d´Aielo i Art, pioner en art sonor, quan se celebra el vinté aniversari».

El director del Centre del Carme ha manifestat que «per primera vegada a la Comunitat Valenciana hi ha un espai dedicat a l'art sonor i a les arts experimentals. Com ja vam poder veure amb la celebració del festival AMEE de música electroacústica o la secció d'art sonor del festival ENSEMS, el Centre del Carme pretén ser el centre d'art on aquestes manifestacions més experimentals de la cultura contemporània troben un lloc on desenvolupar-se i mostrar-se al públic. Amb això cobrim una mancança i una necessitat manifestes en l'àmbit artístic valencià, ateses la qualitat i la transcendència dels seus artistes».

El director del festival, per la seua banda, ha agraït al Centre del Carme la seua acollida, «després de deu anys de transició des que es va deixar de celebrar a Aielo de Malferit. L'art experimental a València no ha tingut cabuda en cap lloc, i açò fa que ser artista sonor esdevinga quelcom heroic».

Nits d´Aielo i Art va nàixer el 1998, en un moment en què hi havia poques programacions que atenien el que aquests últims anys s'ha denominat «art sonor». Actualment, per contra, han nascut nous festivals, molts inspirats directament en Nits d´Aielo i Art , així com noves generacions de compositors que naveguen en la intermedialitat de l'art.

Compartir el artículo

stats