Martínez ha conquistat deu lligues de llargues amb el seu club d´El Campello, en un rècord difícil d´igualar. Va debutar amb la selecció valenciana de mans de Vicent Alcina en el Mundial de Maubeuge de 1998 proclamant-se campió del món de llargues, títol que va repetir en el 2000 en el Campionat del Món de València, així com en el d´Argentina en 2002 i d´Itàlia 2004. També ha sigut campió d´Europa amb la selecció a Itàlia 1999 i a Bèlgica, absolut, en 2007. Amb el seu club d'El Campello es va proclamar vencedor de la I Champions de Llargues de Clubs celebrada a Pamplona al setembre de 2011.

De tota eixa sèrie d´èxits, que el convertixen en una de les llegendes del Joc de Pilota, Martínez d´El Campello tria la final de la Lliga, de 2013, a Xaló, contra la formació de Sella capitanejada pel sempre recordat i enyorat Álvaro de Tibi. «He viscut moments molt emotius al llarg de tants anys, però crec que eixa va ser una de les partides més grans que es recorden».

Aquella vesprada, Paco Genovés, present en una titánica confrontació de quasi quatre hores de duració, afirmava: «Açò que estem veient és molt gran, però molt gran...». Aquell dia, Martínez va anunciar, en acabar la partida, la seua retirada com a jugador en actiu. L´afició, i com diu ell, «la necessitat d´ajudar al club del meu poble», han fet possible este retorn.

Martínez va assumir la responsabilitat de dirigir el club del seu poble: «Era una faceta nova i desconeguda per a mi, però m´ha captivat perquè ara puc treballar per la promoció. Cada dia tenim més alumnes en l´escola i més dones, i nous aficionats que s´acosten al carrer a disfrutar de la competició...», afirma a Levante-EMV. I és que Martínez va haver d´assumir la responsabilitat que pensava oblidada, la de liderar l'equip per a conduir-ho a les semifinals absolutes davant d'un rival d'envergadura com Sella.

Este passat cap de setmana van aconseguir un il·lusionant 10-3 que els permet presentar-se amb moltes esperances a la partida de volta. «No està dita l´última paraula. No serà fàcil aconseguir guanyar quatre jocs en Sella...», afirma carregat de prudència.

En cas de fer-ho s´enfrontarien en la final al guanyadorr de la semifinal entre les formacions de Parcent i Benidorm, que es presenta apassionant. Pel que s´ha vist fins ara, Martínez, Mario, Guille i Josete, alineació titular d´El Campello, formen un equip unit i amb qualitat suficient per a aspirar a tot.

Tornar a la selecció? «No pense en això, però sempre estaré disponible per al que el seleccionador valencià decidisca», diu.

El futur dels llargues? «Què vols que et diga. És la modalitat mare, la més internacional, espectacular com poques i la que més ens costa alçar però sóc optimista. Si ha durat desenes de segles, sobreviurà a totes les crisis», sentència un campió del món.