Arribat el mes de juliol apleguen les finals de les competicions més importants dels clubs de pilota valenciana en les seues diferents modalitats. És el cas dels campionats de raspall, llargues, galotxa, frontó? que congreguen a centenars de jugadors i jugadores procedents de més de cent institucions actives de pilota. Enguany hem d´afegir el nou campionat obert a la modalitat dels frares que hui finalitzarà a Traiguera i Xert i que ha tingut una resposta de participació molt satisfactòria.

Ahir, les instalacions de Torrent i de Polinyà del Xùquer acolliren les finals de la máxima categoria de galotxa al trinquet, i deraspall. Al trinquet de Torrent s´enfrontaren les primeres formacions d´este poble, amb un club especialment actiu i de Alfara de la Baronia. La partida va omplir les graderíes d´este històric recinte. La victòria caigué a la mà d´esta última formació per 70-35.

A Polinyà, en el seu carrer artificial, la final de la màxima categoría tornà a enfrontar les formacions de Bicorp i de Xeraco, dos clàssics en l´especialitat. Una partida sense pronòstics que acabà amb el triomf de l´equip procedent de la Canal de Navarrés per 40 a 35. Tornà a ser una partida jugada de poder a poder. En la máxima categoria femenina la victòria també correspongué a la formació d´este club davant el de Beniparrell per 40 a 30.

Copa Diputació

Ahir es va celebrar el sorteig per conéixer l´ordre de les semifinals de la Copa Diputació d´escala i corda. La primera semifinal enfrontarà l'equip de Llíria de Pere Roc II i Jesús contra el representatiu de Montserrat de Marc i Pere. Serà el dissabte 8 de juliol després d'una prèvia de juvenils que començarà a les 16.45 hores al trinquet de Vilamarxant. La segona semifinal enfrontarà l'equip de Vinalesa de Puchol II i Monrabal contra el de Murla, de Genovés II i Salva. La partida es disputarà el dimarts 11 de juliol a les 18.30 hores, en el trinquet de Massamagrell després d'una prèvia de juvenil. En esta eliminatòria cal assenyalar que Monrabal continua sent dubte per una lesió en un dit. Si el mitger no es recupera a temps, el seu lloc l'ocuparà Héctor II.