Paterna ja comença a ultimar els detalls de cara a la que serà la primera edició de la Gran Fira de Paterna, un event que tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 de maig. La primera activitat serà l'actuació hui a les 18.15 hores a l'escenari principal de l'Associació Coral de Paterna i a les 22 hores de Nora Pastor Quartet. A l'esplanada Nuar Nair Escuela de Danza oferirá a les 20.15 hores una desfilada de dansa del ventre. Durant tota la fira hi hauran unflables infantils, batalla de blasters, sortejos i jocs per a xiquets i xiquetes, pintacares, venta de calçat infantil a 5 euros, activitats esportives, divulgatives, informatives i d'animació, circuit de Hoverboard, photocall per a xiquets i sorteig de serveis.

Enguany l'equip de govern, encapçalat en esta ocasió pel regidor de Comerç i la regidora de Participació Ciutadana han volgut unificar, tant la fira del comerç com la fira d'associacions, que se celebraven anteriorment per separat, en una sola gran fira que uneix estes dos, les més importants que es celebraven a Paterna. Una unió d'esforços que ha sigut ben rebuda tant pels comerciants com pel teixit associatiu, mostra d'això es que aquesta primera edició contarà amb més de 100 expositors.

Altra de les novetats es el lloc designat per a la realització de la gran fira, amb la idea, per part de la regidoria de comerç de Carles Martí, d'apropar-la més encara al poble, la seua ubicació estarà al voltant de l'entorn més històric i turístic del municipi, l'entorn de la torre, des de pràcticament al costat de l'ajuntament fins el final del Carrer Ramón Ramia Querol.

«Paterna mereixia una fira com la que des de la regidoria s'ha dut endavant per a esta primera edició, on comerços, hostalers i associacions de tot tipus conviuran durant tres intensos dies per mostrar lo millor que te cadascun d'ells en un marc incomparable com és l'entorn de la torre», ha afegit Martí.

Durant la fira hi haurà també diferents activitats paral·leles com música en directe, balls, art, i tallers d'animació i sensibilització junt tallers d'altres tipus que es realitzaran al llarg de diferents carpes distribuïdes per tot el recinte. Les activitats programades han sigut totes proposta de les entitats participants, tant comerços com associacions, de diferent tipus. «Ells són els protagonistes i seran els encarregats de mostrar la gran tasca que duen a terme», ha manifestat la regidora de Participació, Neus Herrero.

«Enguany, unint les dos fires més importants del municipi donarem molta més visibilitat a les associacions paterneres, d'eixa forma els i les visitants d'esta gran fira coneixeran de primer mà les activitats que realitzen», ha comentat Herrero.