A quest diumenge, el Col·lectiu pel Patrimoni commemora la Trobada del Castell que ja anem fent 11 anys. Com tots vostés saben, hi és un acte reivindicatiu alhora que lúdic, on reclamem la posada en valor, la dignificació i la recuperació del nostre monument més emblemàtic:el Castell.

Fins ara, la ciutadanía ens ha acompanyat de manera entusiasta. Joventut, pares, mares, xiquets i persones no tan joves han acudit a la crida que fem tots els anys, amb entusiasme i alegría, tots pendents i fent costat, per aconseguir que el nostre castell, siga un monument digne.

Però aquestos 11 anys, no han servit per a que les autoritats el tingueren en compte. No hi ha hagut sensibilitat al voltant d' aquest tema tan sagnant. Els hi diré perqué: continua sense haver una senyalització a base de cartells explicatius dels llocs i places del monument, audioguies per a que els visitants sàpiguen el significat del que estan mirant, i el que és més indignant: fa cinc anys que el centre de recepció de visitants del Castell està acabat i encara no ha sigut inaugurat, la qual cosa ha desembocat en tot un seguit de robatoris i actes vandàlics .

És per això que des d'ací demanem a la ciutadanía que acudisca el diumenge, que vinga a la Trobada, per a que ens demostrem a nosaltres mateix del que som capaços, de manera que els gestors polítics s'assabenten d'una reivindicació prácticament sagrada per als saguntins.

Si després d'açò, les autoritats no ens fan cas i tot continua igual, només pensarem que no n'hi ha més cec que el que no vol vore ni més sord que el que no vol sentir, pitjor per a ells. No es pot estimar allò que no es coneix. Ells s'ho perden. Però nosaltres, i sobretot el Col·lectiu continuarem en la tasca mampresa des de ja fa molt de temps.

El programa d'actes serà: Pujada des de la Plaça Major, esmorzar, parlament d'en Amadeu Ribelles, president del Centre Arqueològic, desfilada romana de la Saguntum Civitas, ofrena als deus al Fòrum i visites guiades a diferents rutes del Castell.

Us esperem a tots i a totes el diumenge a les 10 del matí a les portes de l'ajuntament. Des d'allí mamprendrem la pujada al compás del tabal i la dolçaina dels Germans Caballer.