La tradicional «Planta del Pi» a Quartell és l'acte més emblemàtic que com sempre obri les festes patronals de la localitat des de fa molt de temps. A més a més, al llarg del dia de hui també hi haurà un correfoc i ball d'orquestra en la jornada inaugural de les festes de 2016.

Aquesta celebració unix a molts veïns, tant jovens com més majors, en un acte singular d'aquesta població de Les Valls que antigament marcava l'inici de les festes a Quartell.

Per als aficionats a la pilota valenciana, esta vesprada es disputará la final del campionat de frontó, tot un clàsic esportiu a les festes patronals de Quartell, on participen els millors jugadors de Les Valls i altres comarques.

Demà dissabte, els bous al carrer serán els grans protagonistes. Se exhibirán els bous dels festers i de la Penya, en una jornada integrament taurina.

Ja el diumenge, comencen els actes religiosos en honor a l'Àngel Custodi. Aquest dia hi haurá missa major, processó, despertà, cercavila i es tancará amb l'actuació de Pep Gimeno «El Botifarra» en el concert a banda amb la Unió Musical de Quartell.

Dia dels xiquets

Els més menuts del poble tambén podrán gaudir el proper dilluns. El programa compta amb moltes activitats per als xiquets. De bon matí hi haurà despertà infantil, parc aquàtic i infantil, així com berenar i per la nit play-backs i karaoke, on els menuts són els grans protagonistes

El dimarts, el dijous i el dissabte vinent tornen els bous al carrer a Quartell, un poble amb gran afició i on sempre hi ha ramat de primer nivell que atrau a molts aficionats taurins.

Xopà i cavalcada

També és tot un clàsic a Quartell el dinar de les Quintes, les cucanyes i la multitudinaria xopà, un acte on els més jóvens ho passen d'allò més bé. Després de banyarse, arriva l'hora de la discomòbil i més tard d'un espectacle de variatets.

A més a més, els jóvens especialment participen en la cavalcada prevista per al divendres, dia 29 de juliol. Primer es degustarán les paelles, després arriven les disfresses i la jornada es tanca amb ball amb orquestra.

Per últim, per tancar les festes patronals a Quartell, el diumenge, dia 31 de juliol, els actes religiosos en honor a la patrona Santa Anna seran els protagonistes.

Els veïns de Quartell mostren el fervor i devoció i ixen al carrer per a participan en la despertà, missa major i processó de la vesprada. Un castell de focs d'artifici serà el punt i final a les festes patronals.