20 de mayo de 2017
20.05.2017

Inauguració del Centre Maurista

Confiscats per la vaga 30 carros de productes del camp saguntí per als mercats de València

19.05.2017 | 22:01
Camí d´accés al castell a principis del segle XX.

De Cent en Cent. El cronista oficial d'Estivella Lluís Mesa i Reig repasa el fets que varen ser notícia fa cent anys a El Camp de Morvedre i varen aparèixer en els diaris d'eixa época.

La segona meitat de maig va succeir una notícia política destacada: la inauguració del Centro Maurista. Este partit era destacat a la comarca fins al punt que feia poc de temps havien estat els seus representants en el destacat míting de Maura organitzat a Madrid. El dia 19 de maig, a les 10.30 hores, va arribar l'expedició de les autoritats del partit de la ciutat de València. Entre les personalitats destacaren el baró de Vallvert i el marqués de Mirasol. Hi estaven presents representants de les comissions dels pobles i el president de l'entitat a Sagunt, el Sr. Zahonero.

L'expedició es va dirigir en carruatges a vore el Castell i el teatre romà. Seguidament marxaren al lloc on es proclamà la monarquia d'Alfons XII. En eixa partida van fer un banquet servit per Máximo Jiménez. Precisament allí es va decidir recentment la construcció d'un monument a la Restauració. A les tres de la vesprada tot el grup va traslladar-se a la seu política. Mitja hora després, començà l'acte presidit pel president, el baró de Vallvert. Es van fer diferents parlaments: el marqués de Mirasol, Vicente Arnau, el Dr. Conejero, Joaquín Ros i el Sr. Corbín. Tancà la música de la banda del mestre Julian Palanca.


Pou d'aigua a Canet

L'agricultura també fou protagonista en este mes amb la inauguració d'un pou d'aigua a Canet d'En Berenguer. L'acte va reunir a gran part de la població. Esta va demostrar la seua alegria per l'arribada d'aigua. Hi estaven el rector Enrique Lizarran, la junta directiva, les autoritats, Miguel Sales i Salvador Calatayud. La segona notícia fou que 30 carros amb productes per als mercats del Cap i Casal foren confiscats a Massamagrell el 25 de maig per la vaga dels llauradors. Segons deia la premsa: «Todo quedó pisoteado en el suelo».

Juny va començar amb la comunió del metge de la companyia ferroviària. Però eixa i unes altres notícies formaran part del següent De Cent en Cent.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

El Camp de Morvedre

Denuncian que el proyecto de Patrimonio de la Humanidad no repercute en el Port de Sagunt

IP critica que los recursos se concentren en el núcleo histórico y «se abandone el patrimonio...

Sagunt espera permiso para «blindar» los accesos al río

Sagunt espera permiso para «blindar» los accesos al río

Fernández lamenta que Estado y Consell bloqueen varios proyectos

Pequeños reparos en el proyecto de senda con Canet

Uno de los proyectos de los que se habla desde hace tiempo pero no acaba de ver la luz es el...

Sagunt presenta un plan de movilidad de 14 millones de euros

Sagunt presenta un plan de movilidad de 14 millones de euros

La concejala Roser Maestro confía en aprobar este año la serie de medidas programadas hasta 2022

Sagunt destina este año 50.000 euros al fomento de la actividad emprendedora

Chover apunta que esta «pequeña contribución» facilita la superviviencia de un sector que ya creó...

Enlaces recomendados: Premios Cine