Estimada llengua anglesa: no ens entenen. Hi ha sociòlegs que sols fan que afirmar que vivim en un món hipermodern, on tot està globalitzat fins la medul·la i que els seus riscos estan condicionats, socialment, a la falta d´enteniment entre les civilitzacions. Aquesta explicació sociològica fonamenta la nostra Llei: cal parlar en anglès sense saber ben bé què és el que anem a parlar. Necessitem entendre´ns, estimada llengua anglesa, i per fer-ho, et necessitem al nostre sistema d´ensenyament-aprenentatge (For offering the new glories to Spain, all unanimously, brothers you come to us).

Cal que eduquem a la ciutadania valenciana, lloada llengua anglesa, però ens trobem amb una sèrie d´impediments. El primer d´ells són els valencians que parlen valencià i que, a més, volen (al nostre parer) la anormalitat d´una educació en valencià per als seus/es fills/es. Com va món... Efectivament, es tracta dels irreductibles poblets que resisteixen la imperiosa influència acultural i castellanitzadora de Valence City i del power of the Valencian government & Co. Un altre impediment són els valencians que parlen castellà i que, a més, volen la normalitat d´una educació en castellà per als seus/es fills/es (perquè no s´extingisca, ja que el valencià domina aclaparadorament tot el nostre entorn lingüístic i social). Ens anava requetebé tenir als valencianoparlants en contra, però no comptàvem anar més enllà i arribar a enfrontar-nos, també, contra els castellanoparlants d´aquesta exterra de moros i fe campejadora. No et volen al poble ni a la ciutat, exitosa llengua anglesa, si no és dins d´aqueixa assignatura obligatòria que tenim a les escoles i als instituts sota la rúbrica d´Anglès. Quina societat més carca ens ha tocat manar, oi my love? Ara un tribunal ens diu que sí, que podem aplicar una assignatura anomenada Educació per a la Ciutadania en anglès, però que caldrà avaluar-la en valencià o castellà perquè així estan fixats els criteris d´avaluació per Llei. Tant se´ns fot. No ens importa què diran les Lleis i els Tribunals, perquè el nostre amor, oh! llengua anglesa, és un amor que no necessita la benedicció de ningú que pose o alce fronteres (des de la dels consells escolars, fins a la del govern central -i si algun director d´institut t´emprenya, l´arrencarem del lloc a tires i que la Conselleria Inquisitorial se n´ocupe).

El dia que nosaltres (i ningú més!) manem a Madrid, farem l´amor a les aules sense el condó que ens imposa la Justícia. Ben bé que tots dos ho sabem, because the use of condom is immoral in all the societies of the world.

* Sociòleg.