Tinc un somni. Un somni de País en el qual no es permeta que la identitat d´un poble siga utilitzada per un partit, quan les enquestes electorals li son desfavorables. Un País valent, que no s´agenolle front Madrid a l´hora de reclamar un finançament just i el pagament del deute històric. Un País orgullós, on la nostra autonomia siga tan forta i sòlida, que no hi haja partits que miren Catalunya i les seues reivindicacions independentistes amb devoció i enveja.

Somie un País pròsper, que no tinga un 57% d´atur juvenil, perquè els seus joves tenen treballs de qualitat i ben remunerats. Treballs que han sigut creats gràcies a un model econòmic i productiu basat en la investigació i en el turisme de qualitat. Un model econòmic allunyat de bombolles immobiliàries i especulatives.

Un País just, on pague més qui més té. Que tinga com a primera prioritat la lluita contra el frau fiscal, i on desaparega la bonificació del 100% de l´Impost sobre el Patrimoni. Un País honest, on l´exemplaritat siga la característica que presidisca la política, sense imputats a les Corts. Amb nous mecanismes de participació ciutadana, com "l´escó 100". Una Política que no conega de privilegis i aforaments per a casos de corrupció i, és clar, sense Tribunals polítics.

Un País per a les persones, amb una Educació pública i de qualitat, que garantisca un sistema sanitari que no deixe als joves fora, ni tampoc als immigrants. On els dependents reben les ajudes que els possibiliten un vida digna. En el qual els "Bankia" o "Banco de Valencia", rescatats amb diners públics, no puguen desnonar a les famílies de la seua llar. On la política social siga presidida per la Justícia, i no per la caritat.

Un País cultural, on Joan Fuster, Sanchis Guarner i Estellés siguen coneguts i reconeguts per la societat. Que tinga Al Tall, Pep Gimeno "el Botifarra", l´Ovidi i Raimon com a referents. I si em pose a somniar, somie un País en el qual el President de la Generalitat i l´alcadessa de València sàpiguen parlar valencià. Encara que no sé si açò últim és somniar massa.