Les Marxes de la Dignitat han convocat una jornada de mobilització per al proper 28 de maig. Les Marxes de la Dignitat agrupen desenes de col·lectius socials, sindicats, partits i persones de diversos territoris que, amb un programa comú, treballen per aconseguir canviar les polítiques i avançar cap a una societat que garantisca una vida digna a totes les persones.

L´origen d´aquest moviment és l´assemblea que va tindre lloc a la parròquia de Sant Carles Borromeo del barri d´Entrevías (Vallecas) el 3 de setembre de 2013, les marxes del mes de març de 2014 i la multitudinària manifestació del 22M. Des d´aleshores s´han estat realitzant diverses accions i mobilitzacions i, ara se n´ha convocat una de nova per al dissabte 28 de maig.

Les reivindicacions de les Marxes de la Dignitat es concreten en pa, sostre, treball i dignitat. A priori semblen unes reivindicacions senzilles, bàsiques, però la realitat és que sota aquests lemes hi ha la voluntat de transformar la societat i d´abandonar unes polítiques que beneficien una minoria en contra del 99 % de la població. I, per a aconseguir-ho, per aquest moviment és necessària la confluència totes les persones i totes els moviments que vulguen, de veritat, posar fi a l´actual situació social, laboral i econòmica. Sense l´organització i la lluita de les treballadores i treballadors, de les classes populars i del conjunt de la societat no serà possible canviar les coses.

Per això, s´ha tornat a convocar una nova jornada de mobilització social per al 28M. Una mobilització que vol aglutinar totes les lluites. Les lluites contra el TTIP, per una auditoria del deute, contra la guerra, pel refugi de les persones que pateixen les seues conseqüències, per una sanitat, educació i serveis públics, per l´atenció a les persones dependents, per un habitatge digne, contra les violències masclistes, per la igualtat de drets de totes les persones i col·lectius, contra la repressió social i sindical i contra la llei mordassa, per un treball digne i per una renda bàsica, per unes pensions dignes per totes i tots, per la defensa del territori o pel dret a decidir sobre el nostre futur.

Les Marxes de la Dignitat consideren que cal agrupar les lluites, construir una confluència en tots els àmbits: nacional, estatal i europeu, i impulsar una rebel·lió democràtica dels pobles i de les treballadores i treballadors d´Europa per poder aconseguir les nostres reivindicacions. El 28M és un bon moment per a continuar avançant en aquesta direcció.