El 9 d´octubre ha simbolitzat durant molt de temps una batalla: la batalla entre bons i mals valencians, entre lleials i traïdors. Ells, els que maltractaven els nostres serveis públics, impedien el benestar de les nostres famílies i saquejaven les nostres institucions, ens volien dividir a nosaltres. Ells pretenien empényer als valencians a fer odioses tries entre banderes, llengües i himnes. Ells, els Camps, Barberá, Cotino, Fabra, Ortiz, Castedo, Rus... són els que han traït al nostre poble. Ells han fet durant 20 anys una política profundament antivalenciana.

No és de Madrid ni d´Almansa d´on han vingut els nostres mals sino d´una elit (que viu a Madrid però també a Alacant, València, Castelló...) que s´ha alternat al poder de l´estat i per a la qual el País Valencià ha estat moneda de canvi. Els nostres mals vénen de governants que donen prioritat als seus partits per davant dels drets i el benestar de la gent. Els nostres mals vénen de governants que ens han sacrificat per ofrenar glòries als poderosos d´Espanya. El govern valencià ja l´hem canviat, però no podem baixar la guàrdia, ara precisament quan està en joc el govern de l´estat. Ara no valen contradiccions ni tornar a supeditar el dret a un finançament i unes inversions justes als interessos que poc tenen a vore amb els valencians.

El 9 d´octubre és un dia per mostrar que sentim orgull perquè fer política a la valenciana ja no s´associa a corrupció i desvergonya sinó a canvi i a capacitat de dialogar i arribar a acords. No ha de ser mai més un dia per marcar diferències: el temps de les tries interessades s´ha acabat. Que no ens tornen a fer triar entre símbols, som un poble divers i plural. Tenim moltes més coses que ens uneixen. El 9 d´octubre és un dia per reivindicar el futur que volem i el país que ja està en marxa, que ja anem fent. Els valencians i valencianes hem elegit quina sanitat volem, quina educació volem, quina cultura volem, de quina manera volem cuidar dels nostres majors i dels nostres xiquets i xiquetes. Hem triat transparència i rendició de comptes i no volem mai més ser governats per una trama mafiosa. Volem institucions al nostre servei i no al servei dels que més tenen. Volem una economia al servei de les persones. Els valencians i valencianes hem triat canvi polític i hem fet fora als corruptes de les nostres institucions. I volem seguir triant, volem democràcia, volem inversions i un finançament just, volem també un govern a l´estat que no ens tracte com una colònia i respecte els nostres drets. Volem, i exigirem, contundència en les polítiques de canvi. Volem autogovern com a garantia dels drets socials.

El 9 d´octubre és la festa de la nostra comunitat, una comunitat que es manté en peu perquè nosaltres, els valencians i les valencianes, ens deixem la pell cada dia per posar-la en marxa. És el dia de les persones que vivim i treballem al nostre país, parlem la llengua que parlem, vinguem d´on vinguem, hagem votat a qui hagem votat. El dia dels que defensem i sentim orgull dels nostres serveis públics. És el dia dels homes i les dones que formem esta societat plural i diversa. El 9 d´octubre és un dia per celebrar i això farem: celebrar que som un poble alegre, orgullós i disposat a construir el seu futur; celebrar que esta comunitat ja és un poc més nostra, que este país ja l´anem fent.