Paradís terrenal, vall de llàgrimes, societat del benestar, entre llops, «sálvese quien pueda»?€ Un món per a tots, o un món, cada colp més, per a alguns menys. Un món...

„ple de prostitutes eslaves, i de màfies de tràfic de blanques, conseqüència de la caiguda del mur de Berlín que provocà cap a Occident la importació d´una immensa mà d´obra femenina sobrant (i ben educada) de l´Est.

„ple de capitalistes occidentals que, veges per on, tenen, com a suport i base del seu ascens o manteniment, el treball comunista xinés, els productes i el comerç comunista xinés, i la banca creditora comunista xinesa. Tot, sense problemes de consciència per a ells.

„amb víctimes de l´11S neoyorquí que estaran dificultats, segons Obama, a demandar Aràbia Saudita, implicada, com tot el món sap, en l´organització de l´atemptat. Aràbia Saudita, sustent d´Al-Qaeda, d´EI, de€ Aràbia Saudita, aliada estratègica dels EE UU.

„on la felicitat es confon amb els diners, diners que, imparablement, ja no van cap a la inversió real o productiva, sinó a fondos de gestió (especulació) sobre si mateix per a multiplicar-se com els pans i els peixos (sense crear riquesa real).

„on el canvi climàtic serà la pròxima plaga (buscada?, inevitable?, per què?) bíblica.

„on ningú sap qui pagarà les maldats ecològiques dels transportadors Exxon Valdez, Prestige (propietat de Libèria, de registre grec, bandera de les Bahames, càrrega rusa, autorització nord-americana€), o del€

„on tampoc ningú vol saber per què ixen i solquen els mars tantes pasteres, o per què hem superat la tuberculosis, la lepra, la pallola€ i hem importat l´obesitat, la bulímia, l´anorèxia€

„on Belén Esteban i Paquirrín copen les llistes de vendes, o se sent «nou-mil, deu-mil, onze-mil, dotze-mil: dos milions de peles!», i «Luis (Bárcenas), sé fuerte!».

„on els joves, ben preparats i qualificats, sobren. No tenen lloc. Els joves, abans, substituïen els majors; ara, la maquinària (desregularització, globalització, paradisos fiscals€) ja està feta, va a soles, no necessita recanvis€

Segurament vosté, lector, pensarà que no cal llegir ja més coses fines com les anteriors. Per a què?, es tornarà a preguntar. De què serveix? Això, clar!, de què serveix? De què serveix preguntar-se tot això en un món en què la política continua lligada i enclavada dins de cada Estat-nació, però l´economia s´ha fet global, transnacional, amb les fatals conseqüències que cap Estat pot regular res important (de la vida real) i cap ciutadà pot votar res o a ningú dels qui dirigeixen amagats a l´ombra?