Després de llegir algunes crítiques que apareixen en determinats mitjans de comunicació un no té més remei que preguntar-se açò: realment són tan dolents, perversos i demoníacs aquests verds valencians? D´on han eixit, que fan quan no devoren xiquets crus o destrossen les estructures socials i l´economia mundial? És que no tenen cor? Fa un temps, Els Verds apareixien sistemàticament en enquestes i anàlisis polítics com a simpàtics, inofensius, tal vegada somniadors i utòpics, potser, però que a ningú molestaria molt tindre al costat (a més, possiblement no fumen, mengen herbes i no van acaçant animals ni res, encara que tal vegada abusen massa de la bici).

Què ha canviat? Com és que ara descobrim la seua veritable natura infernal? Ara governen; bó, només un poquet, només un trocet de responsabilitat política; però certament, poden redactar decrets i lleis, poden administrar els escassíssims diners que els pressuposts els atorguen i poden intentar canviar aquella situació tant estupenda que ens ha deixat el PP: un grapat de corruptes en processos judicials, una demolició programada dels serveis socials i les administracions públiques, unes arques publiques devastades, deutes a manta, un territori sotmés al judici d´Atila i una economia posada al servei dels interessos dels seus amics.

Però totes aquestes minúcies no importen. Els populars són bona gent, de missa diària, tradicionalistes, ben pentinats i ben vestits, de bona família, vaja. Que de tant en tant facen una malifeta greu no té importància, tots poden fer trastades alguna vegada (vicis privats, virtuts públiques). Els qui són el dimoni són els verds; eixos sí que són roïns. El seu crim? Volen protegir el medi ambient, un patrimoni que és de tots i la degradació del qual pateixen sistemàticament els més desvalguts, (els més rics poden anar-se´n al Carib quan ací no quede ni un pam de costa per construir).

Estant posant en marxa actuacions per a limitar el tràfic motoritzat a les ciutats i promoure el transport públic i les modalitats no contaminats. Volen impulsar les energies renovables i fomentar l´agricultura ecològica. Estan promovent sistemes de retorn d´envasos i pretenen millorar la recollida selectiva de residus. Estan posant en marxa una gestió més ecològica, amb base científica, dels ecosistemes naturals i les àrees protegides. Volen reorientar l´economia cap a un sistema més eficient i net; el que ja s´apliquen parcialment en països atrassats, com Alemania. Volen dedicar les inversions públiques a aquells sectors que més empleament creen i que més benefici social distribuït generen. En definitiva? açò és diabòlic!

Si ho aconsegueixen demostrarien que el sistema econòmic actual a més d´injust, obsolet, ineficient i contaminant, no pot sustentar-se per més temps; que coses com el canvi climàtic són reals i no estem fent prou per evitar-ho. Demostrarien que podem fer que les ciutats siguen més habitables, els aliments més sans, el medi ambient pot estar més ben protegit i originar més beneficis per a tots i que es pot avançar en reduir residus i contaminants per tot arreu.

Efectivament açò és un perill públic. Va en contra dels interessos dels grans poderosos i d´un partit tan ranci i envellit com el PP. Aleshores, al foc amb ells, són el dimoni!