El 27 de maig farà tres segles que París estrenava la guillotina; dos, en què Oscar Wilde fou empresonat i obligat a treballs forçats per ser homosexual i el mateix dia, ben entrat el segle XX, nasqué l´OLP. Han passat molts anys d´aquells successos i encara avui es decapita el poble, el masclisme continua matant la dignitat de les persones, els refugiats s´unixen a la llista de gent sense sostre... El mes de març de fa 3 anys, les marxes de la dignitat manifestàrem la nostra indignitat a les polítiques neoliberals que, com llavors, també utilitzen el poder impunement.

El 27 de maig tornem a Madrid perquè el pegat de les canonades no evita el degoteig continu que omple bassals de corrupció, de fraus, de negocis que han deixat els nostres pobles calats i on clavegueres brollen d´aigua infectada. Hi serem perquè la força de les injustícies ha de trencar el blindatge, conscientment bastit, dels privilegis. Fa massa pudor a marcit, a rates pudentes que roseguen la fragilitat de les pensions, que furten els nostres impostos i espolien injustament els territoris més endeutats, atrapats per l´engany d´una crisi que no és nostra. Rates que escampen la pesta dels tractats que ens maltracten, que foraden golafres el pa que hem guanyat a força de treball.

El 27 de maig tornem a Madrid: ens desplaçarem de tots els indrets de l´Estat, de cada racó en quatre columnes ben estructurades, dinàmiques, ecologistes, feministes, amb poder de decisió... baluards d´organització i unió bastits a cop d´injustícies acumulades. Serà l´emplaçament de totes les veus castigades per les retallades en l´atenció pública, assotades per la corrupció política i fuetejades pels abusos financers. Marxarem per denunciar la manca d´escrúpols, l´obsessió per l´austeriat disfressada de mentides interessades sota l´excusa de la crisi. Omplirem la ruta de la dignitat persones heterogènies, homogeneïtzades per un mateix reclam clar i sense mordassa que decididament canvie el nostre present i futur.

El 27 de maig tornem a Madrid perquè no podem esperar amb la boca oberta i els braços creuats que la fruita madura i podrida caiga de l´arbre. Perquè nosaltres som la saba i l´arrel del poble, perquè ja se sap que no tot el mal ve d´Almansa, sinó d´una capital, seu principal del lladrocini. I tornarem a unir-nos per impedir que l´estafa incremente les desigualtats socials, perquè l´estratègia de les cortines de fum no amague la realitat. L´endemà de la mobilització del 27M, llegirem titulars meticulosament estudiats però no caldrà que ningú no ens enganye perquè en serem novament testimonis i protagonistes d´una ferma reivindicació de lluites.

El 27 de maig tornem a Madrid per un acte de responsabilitat, de defensa dels drets i les llibertats, perquè no hi ha més guany que l´esforç de totes i tots. I respirarem solidaritat a cada passa de la marxa, conscients que transformaren aquesta estúpida i immerescuda història. Tornarem a caminar amb orgull i dignitat. Hi serem per barrar les línies de la indecència de l´actual govern, per parar la impunitat que li han atorgat les urnes a canvi de guillotinar els drets humans bàsics de totes les tonalitats del pa, del treball, del sostre i de la igualtat.