Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El mà a mà es vestix de gala

Els campionats Individuals d´escala i corda i raspall es presenten al centre de València amb la presència del president de la Generalitat

El mà a mà es vestix de gala

El cor de la ciutat de València es va vestir ahir de blanc. Els Campionats Individuals Bankia-Trofeus President de la Generalitat de les modalitats d´escala i corda i raspall es van presentar ahir pel matí a la plaça de la Mare de Déu de la capital del Túria, amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Malgrat que tots dos tornejos van començar la passada setmana amb la disputa de les primeres eliminatòries de la fase prèvia (en les que estan competint deu jugadors en cada modalitat), el gros principal de les partides començarà a jugar-se a finals d´este mes de setembre. De fet, en l´acte es va donar a conèixer el calendari i els encreuaments dels quarts de final en el campionat d´escala i corda (a partir del dijous 12 d´octubre), on ja entraran en joc els principals favorits per al triomf final.

En quant a les semifinals, la primera es jugarà a Vila-real el divendres 20 d´octubre en sesió nocturna (22.45 hores) i la segona serà a Guadassuar el diumenge 22 d´octubre (11.30 hores). Finalment, el títol del mà a mà es decidirà en el trinquet de Pelayo el diumenge 29 d´octubre (11.30 hores).

Un any després de la victòria de Puchol II davant de Soro III, fins eixe instant gran dominador de la competició, l´Individual d´escala i corda es presenta enguany renyit i emocionant, amb un gran nombre de jugadors, entre els que destaca la tornada de Genovés II i la irrupció de Pere Roc II.

I es que a més de Puchol II i Soro III, principals favorits per a reeditar una tercera final consecutiva, cal tindre en compte el moment de forma en el que arriben dos joves pilotaris. Es tracta de Pere Roc II, campió de la Lliga i una de les revelacions de la temporada, i de Marc de Montserrat, finalista en la Copa Diputació.

D´altra banda, a més del potencial de les noves generacions (entre d´altres estan De la Vega, Pablo de Borriol, Pablo de Sella, Giner i Francés), l´Individual d´enguany permetrà gaudir a l´aficionat de la tornada al mà a mà de grans figures. Genovés II, qui ha fregat el títol amb els dits en vàries ocasions, està preparat per a plantar batalla fins al final. També ho està Fageca, recuperat i més que motivat després de superar una llarga i molesta lesió. A ells s´afegeix Miguel, que ja sap el que és assaborir la victòria en l´Individual. En definitiva, un cartell de luxe en el que també participen pilotaris com Santi, Monrabal, Santi de Silla, Bueno, Nacho, Ferrer, Salva o Salvador, que no donaran cap partida per perduda fins al final.

D´altra banda, en el campionat de raspall, que conclourà més tard, només es va fer pública la configuració fins a la primera fase i encara es desconeix el calendari de la fase final. En este campionat Moltó, nou dominador del mà a mà després de destronar a Waldo, és el principal favorit a la victòria.

«Una presentació diferent»

El president Puig va mostrar la seua «alegria» per compartir l'inici «d'esta nova proposta que es fa per a afavorir la visibilitat de la pilota». «Es tracta del nostre esport més tradicional i el més arrelat entre els valencians. Convide a tots els que no la coneguen a presenciar una partida i segur que quedaran encantats. Per la meua banda, seguiré anant a veure partides sempre que puga», va comentar.

El president del Consell va estar acompanyat per Miguel Capdevila, director corporatiu territorial de Bankia a la Comunitat Valenciana. «La pilota és un referent per a Bankia i els seus dos campionats més importants mereixien una presentació com esta», va assenyalar Capdevila.

També va participar en la presentació el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán. «Són les competicions més emblemàtiques, les que decideixen al número u de cada modalitat. Ha sigut una presentació diferent, que segueix la nova línia de treball amb la qual pretenem que la pilota tinga major protagonisme», va subratllar el dirigent federatiu.

Compartir el artículo

stats