Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Penàguila decideix la Lliga de Perxa

El carrer Verge del Patrocini serà l´escenari de les finals de totes les categories del campionat

Penàguila decideix la Lliga de Perxa

El carrer Verge del Patrocini de Penàguila serà l´escenari per a les finals d´esta edició de la Lliga de Perxa, la que fa ja vint-i-vuit, patrocinada per la Diputació d´Alacant. Esta població d´uns tres-cents habitants, situada a la comarca de l´Alcoià, acollirà de nou les finals de totes les categories, tal com ja va passar en l´edició de 2012, quan Tibi i Benimagrell disputaven la final de la primera categoria.

Pel que fa a esta temporada, arriben formacions clàssiques de la modalitat a les finals, a excepció de la tercera categoria, on hi ha un equip valencià per primera vegada, la formació del CPV Borbotó. Precissament els valencians obriran el matí del diumenge 5 de novembre amb la disputa de la final de la tercera categoria, que els enfrontarà a Agost. Els de Borbotó s´han desfet en semifinals de Sella C, després de pegar-li la volta sorprenentment a un resultat advers de 10 a 3. Per la seua banda, Agost guanyava amb més solvència al Crevillent, tant en l´anada com en la tornada. És una final de pronòstic incert ja que aquests dos equips no s´han enfrontat mai.

Ja sobre les 12.00 hores, és el torn de la final de segona categoria, que enfrontarà dues formacions molt habituals en este modalitat de perxa, com són Benifallim i Sella C. Els del Comtat guanyaven en semifinals a Mutxamel, mentre que els de Sella en l´anterior fase guanyaven a Sant Vicent, i repeteixen final en segona respecte de 2016. És presenta molt igualada esta final, ja que en la fase de grups els dos equips van guanyar la seua partida a casa entre ells, i a més, de manera contundent en els dos casos, veurem qué passa en un carrer neutral com és el de Penàguila.

A les 15.00 hores es presenta el plat estrela de la jornada quan arranque la final de la màxima categoria. En este cas, Sella A, actual campió, tindrà l´oportunitat de defensar el títol, mentre que el seu rival, el Castell de Castells torna a protagonitzar una final després de la de 2011, única final en la que ha participat aquest club en la màxima categoria de la lliga. En el cas de Sella, cal dir, que aquesta és la seua quinzena final en la primera categoria, de les que ha aconseguit guanyar ni més ni menys que nou edicions. L´equip de Castells arriba fort, ja que acabà la lligueta amb set punts més que els de Sella, diferència de punts aconseguida sobre tot en les dos victòries per als de Castells en el seu enfrontament directe contra els de Sella A.

Compartir el artículo

stats