Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

"No tenim cap frontó en condicions per a fer una gran espectacle"

Pasqual II, nou campió de l´Individual, lamenta la carència d´instal·lacions i la falta d´unió de les modalitats de la pilota

"No tenim cap frontó en condicions per a fer una gran espectacle"

Pasqual Balaguer Castillo «Pasqual II» (La Pobla de Vallbona, 34 anys) va proclamar-se campió de l´Individual de frontó el passat diumenge. Pasqual II va alçar per quarta vegada el títol al frontó Barón de Cheste, on va derrotar per 41-22 a Adrián de Museros en la final del campionat.

«Jugava a un frontó que no em va gens i Adrián porta jugant allí com a local uns anys. A més, en semifinals va eliminar a Alejandro, que era un dels favorits i estava molt bé. La final era tot un repte i mentalment vaig estar molt bé, al cent per cent des del primer tanto. Per això vaig fer el 18-0», explica el flamant campió de les tres parets.

Pasqual II, que iguala a Montesa i Lemay amb quatre trofeus, destaca la competitivitat actual del frontó valencià, a diferència del que passava fa uns anys. «Va haver uns anys en que pràcticament no hi havia jugadors. Arribaven a les finals jugadors de Primera que ni tant se val eren de categoria Especial. Va haver unbuit important. Ara, però, està Adrián de Museros, el «Moro, Alejandro, estic jo... Hi ha quatre o cinc jugadors i és més difícil guanyar. El «Moro» va ser el campió l´any passat i enguany no ha arribat a les semifinals», subratlla.

«El frontó està un poc desplaçat. Crec que és perquè a la mínima que un jugador destaca al frontó, prova en el trinquet, que és on sempre han estat els diners. Quan jo vaig despuntar al frontó, vaig provar de seguida en el trinquet i vaig desconnectar del frontó. Vaig estar contractat per Valnet, però al final no em compensava, no podia treballar a mitja jornada pel matí i després jugar per les vesprades. Arribava a jugar cinc dies a la setmana. Així que ho vaig deixar», narra Pasqual II, que ara treballa a la cooperativa del seu poble collint fruita.

D´altra banda, el de la Pobla no és optimista respecte al futur, no només del frontó, sino de la pilota valenciana. «Volguera equivocar-me, però no veig l´eixida. Al frontó i a totes les modalitats. No veig motius per pensar que anirà tot a millor i hi haja més afluència de públic a les partides. Tenim diferents modalitats i en lloc de unir-se per avançar amb més força, sembla que ens tirem per terra les unes a les altres», afirma Pasqual II, que acumula 20 anys jugant des que va començar a pilotejar amb 14.

Entre les claus de l´actual situació del frontó, Pasqual II apunta a les instal·lacions. «No tenim cap frontó en condicions per a fer un gran espectacle. No conec cap instal·lació de primera categoria. Està el del Puig, dels millors, però és privat, com el de Cheste, i apretats no caben més de 350 persones. L´únic públic en condicions és el d´Almussafes. Però cap està a l´alçada. En la Ciutat de la Pilota de Moncada havien d´haver fet un frontó cobert, amb grades per a 600 persones. Al País Basc qualsevol poblet té un frontó de primer nivell. Allí s´ho creuen», conclou el campió.

Compartir el artículo

stats