Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Una final per a calibrar forces

Els equips de Soro III i Puchol II s´enfronten esta vesprada a Pelayo en la final del Trofeu Fundació José Luis López - El rest de Massamagrell, amb Félix i Tomás II, i el de Vinalesa, amb Raúl i Carlos, lluiten pel primer títol de l´any i l´últim abans de la Lliga

No hi ha treva. L´any 2018 comença amb un plat fort abans de que es servisca la Lliga, en el forn des de fa dies. El trinquet de Pelayo torna a vestir-se de gala esta vesprada per celebrar les finals del II Trofeu Mixt Fundació José Luis López. Dues partides en les que una dotzena de figures busquen estrenar el curs pilotari amb un nou trofeu a les seues vitrines.

En la modalitat d´escala i corda, els trios de Soro III i Puchol II s´enfronten a la caça del primer títol de l´any, també l´últim abans de que s´inicie la Lliga, la competició per equips més important de la temporada. Així, el duel d´esta vesprada servirà per calibrar les forces de dos dels grans aspirants a la victòria, dos dels pilotaris més en forma del panorama actual i que amenacen amb mantindre la seua hegemonia cada setmana als trinquets. Per això, segons com, el resultat de hui pot convertir-se en un colp moral en l´avantsala de la Lliga. Tot això sense oblidar el prestigi del Trofeu Fundació José Luis López, que enguany acompleix la seua segona edició després que en la primera, ara fa un any, Genovés II, Pere i Héctor s´emportaren el triomf.

En la partida de hui, Soro III jugarà acompanayat per dos jugadors de garanties com Félix, al mig, i Tomás II, a la punta. Un trio de molt de nivell que ja va guanyar amb solvència al de Pere Roc II, Javi i Nacho en la primera fase del campionat (60-45).

Tanmateix, poc després el trio del de Massamagrell va caure sense pal·liatius davant Puchol II, Raúl i Carlos. Llavors, l´escaleter de Vinalesa, que a finals del 2017 es va proclamar campió del Mestres a Pelayo fent parella amb Pere, va liderar amb el seu joc una victòria incontestable (60-25). Este marcador és ara el precedent més inmediat per tal de valorar les opcions d´uns i d´altres en la final d´esta vesprada. No obstant, tot apunta a que la partida estarà hui més igualada i renyida, amb l´inici de la Lliga tocant a la porta.

El curs passat, un Soro III més irregular i que venia de perdre la final de l´Individual contra Puchol II, va ser capaç d´arribar a la final de la Lliga fent parella amb Javi. Els dos van acaronar el títol però, finalment, va ser per a Pere Roc II, Félix i Monrabal després de tres intenses partides en la final. Enguany, amb unes sensacions molt més positives després de recuperar la corona del mà a mà, el nét del «Tio Pena» promet donar guerra.

També Puchol II, encara que per altres raons. El de Vinalesa no es va classificar per a les semifinals de la passada Lliga i enguany vol refer-se d´eixe gust amarg de boca. A més, el rest travessa un moment dolç. A la tornada del seu mediàtic viatge a Nova York, Puchol II ha demostrat que la seua especialitat és l´escala i corda amb recitals com el de la final del Mestres la vespra de la nit de Nadal.

D´altra banda, Puchol II porta una setmana recuperant-se d´unes molèsties musculars lleus al seu muscle, una sobrecàrrega que ha tractat estos dies amb l´objectiu de reapareixer hui amb garanties, sense dolor i amb previsió del que ha de vindre per davant amb el calendari, exigent, de la Lliga.

A més, cal esperar un paper determinant dels mitgers i els punters en una partida com la de hui. Félix i Tomás II estan ratllant a un nivell molt alt en les darreres setmanes. Al notable rendiment del mitger de la Marina, s´afegeix la tornada en plenitud de Tomás II després de superar les seues lesions.

Enfront, amb la faixa blava i amb Puchol II, Raúl i Carlos no es queden darrere. El mitger de Godelleta està retrobant-se amb les bones sensacions en la canxa, mentre que el punter de Genovés no deixa de créixer.

Ian i Sergio, en la final de raspall

Dues hores abans de la final d´escala i corda es celebrarà la de raspall, en la que els equips de Ian i Sergio es tornaran a enfrontar. El de Senyera, campió de l´Individual, jugarà al costat de Coeter II i Seve. Per la seua banda, el rest de la Costera tindrà com a companys a Brisca i Tonet IV. Fa una setmana, en la primera fase del trofeu, Pelayo ja va acollir esta mateixa partida que va tindre un desenllaç inesperat. El trio de Sergio va resoldre l´enfrontament per la via ràpida amb un 25-5 inapel·lable. Un resultat que obliga al trio de Ian a millorar moltes coses si vol plantar guerra en la primera gran batalla de l´any. L´última abans de la Lliga.

Compartir el artículo

stats