Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

"De xiquet volia ser el Genovés"

Waldo Vila guanya la seua última partida com a professional en un acte d´homenatge que va omplir el trinquet de Piles

"De xiquet volia ser el Genovés"

Waldo Vila, el gran jugador oliver de raspall, ha entrat en la història de la pilota valenciana en retirar-se de les partides com a professional, tot i que continuarà treballant com a director esportiu de la Fundació Pilota Valenciana.

La seua última partida, disputada la nit del divendres al trinquet de Piles (la Safor), va tindre una doble vessant. Per un costat, l´esportiva, formant parella amb Pau i enfrontant-se Punxa i Vercher. Per l´altra, sense dubte la més significativa, la de l´emoció pel fet de deixar la pràctica professional d´aquest esport.

Abans de posar-se a jugar, Waldo, de 40 anys i deu vegades campió individual de raspall, es va dirigir als qui omplien el trinquet de Piles. En primer lloc, per recordar a sa mare, Isabel, present en una nit tan especial, i també a son pare, Pepe, que va faltar fa anys.

Envoltat de molts jugadors de pilota, actuals i retirats, empresaris de trinquets, així com molts amics del seu poble, Oliva, de Piles i de tota la comarca de la Safor, Waldo va confessar que «des de que era xiquet volia arribar a ser, encara que fora un poquet, com el Genovés», el gran mite de la pilota valenciana, amic i padrí del jugador d´Oliva i a qui, moments després, va buscar per abraçar-lo efusivament enmig de l´aplaudiment general.

Entre els qui van voler lliurar-li un detall d´homenatge i reconeixement públic estaven les festeres de les Carmeles de Piles, organitzadores de l´acte, així com el Club de Pilota de la mateixa localitat.

La partida, en un dia on comptava poc el resultat, va acabar amb un 25 a 20 per a Waldo i Pau, però cal dir que l´espectacle esportiu va estar a molta altura i va agradar a tots els aficionats.

Compartir el artículo

stats