U nou d´Octubre més, els valencians i les valencianes celebren el seu dia gran. Des de l´Ajuntament, enguany, volem llançar un missatge doble: d´una banda, apostem fermament per la commemoració històrica que simbolitza el naixement de tot un poble i pel seu vessant de celebració festiva que, de nord a sud de les nostres comarques, farà que gent d´allò més diversa puga unir-se en germanor en un dia com el de hui. També, clar que sí, a la ciutat de València.D´altra banda, el cap i casal ha de ser punta de llança del valencianisme del segle XXI, que és aquell que atorga la importància que cal a les nostres senyes d´identitat però que, alhora, fa del benestar ciutadà un dels seus més importants compromisos. Perquè fer valencianisme implica posar en marxa uns servicis públics de qualitat, generadors d´igualtat entre les persones; fer valencianisme vol dir ensenyar al món que som un poble que s´esforça, que treballa honradament i no defalleix davant les adversitats; fer valencianisme significa caminar sense por i reclamar de forma valenta el que ens pertoca. Per això des de la institució més pròxima a la ciutadania som conscients que comencem una etapa nova.

He dit en més d´una ocasió que hem d´aprendre dels errors del passat per a no caure de nou ells, encetar nous camins de pau i de concòrdia i apostar per un futur on ens retrobem en aquells valors que estan per damunt de qualsevol diferència: en la búsqueda del benestar per a totes les persones.I això només serà possible si podem gestionar els recursos que ens pertoquen; només si accedim al ple autogovern dels valencians.

El balanç dels Pressupostos Generals de l´Estat per al 2016, als que hem presentat al·legacions com a Ajuntament és clarament frustrant. Som la tercera ciutat de l´Estat i representem més del 10% de la població com a comunitat, però això no es reflecteix ni en finançament ni en inversions. No creuen vostés que ja està bé, que ja toca que ens plantem d'una vegada per totes? No ens valdrà de res alçar banderes si no som capaços de dir ben clar el que toca, allà on toca i davant de qui toca. Jo mateix m´he sentit amb la responsabilitat de fer-ho davant els representants del govern central a Madrid, o davant del Cap d´Estat, el rei Felip VI, en la seua última visita a València. Eixe és el valencianisme del segle XXI que busquem des de l´actual Equip de Govern municipal, el que ens uneix per aconseguir el benestar de les persones i ens fa sentir orgullosos com a Poble.