Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Repte

Cinc dies i un minut per acabar amb els prejudicis

Alumnat d'FP del col·legi Juan Comenius de València crea curtmetratges «exprés» per desmuntar la islamofòbia

Cinc dies i un minut per acabar amb els prejudicis

Cinc dies i només un minut és el que li cal als estudiants de Formació Professional del Col·legi Juan Comenius de València per desmuntar un bon grapat d'estereotips. L'alumnat dels graus superiors de So, Realització i Il·luminació acceptaren el repte que els va proposar la Regidoria de Cooperació i Migració de l'Ajuntament de València: realitzar en cinc dies, curtmetratges d'un minut de durada que denunciaren la islamofòbia existent a la societat i que conscienciaren sobre la importància del respecte a la diversitat i a la llibertat religiosa.

Els curtmetratges d'esta quarta edició de «Taller Exprés Videocreació» es presentaren en un acte el passat divendres, però es realitzaren durant la setmana del 26 al 30 de novembre. Per a dur a terme el repte, els i les joves comptaren amb l'ajuda del seu professorat, però també del director de cinema Samuel Sebastián i de Mª Ángeles Molpeceres, psicòloga de la Universitat de València.

Anna Llorens, directora d'FP del Col·legi Juan Comenius, explica que fins a enguany, en este projecte participava alumnat voluntari després de les classes, però que en esta edició ho han fet tots com un projecte de classe, en què han participat quasi un centenar d'estudiants. «Ha sigut un projecte en conjunt de tots els cursos i és molt interessant perquè han de posar en pràctica tota la competència que han aprés, ja que han de fer el guió, la realització, la gravació, el muntatge...».

«El primer dia se'ls fa una sensibilització, es creen els grups i es desenvolupen les primeres idees; el segon dia es planifica el rodatge, el tercer dia es grava, el quart es du a terme el muntatge i l'últim es presenten els treballs acabats. Els curtmetratges havien de tindre un minut de durada i per a l'enregistrament s'havia d'emprar el material del qual disposava el centre», explica la professora.

Una motivació afegida

Els set treballs resultants passaran a formar part dels recursos audiovisuals de la regidoria i s'empraran en la próxima edició de Divercinema, per a conscienciar als escolars. Llorens apunta que rebre un repte de fora del centre «motiva molt a l'alumnat» i que es tracta d'una iniciativa «que disfruten molt».

La història d'una alumna amb hijab o la d'un fruiter de barri són alguns dels relats que han creat els joves estudiants. Des de l'Ajuntament de València apunten que amb estos spots es pretén «promoure la consciència de la diversitat cultural, estimular la solidaritat amb les persones refugiades, el respecte a la diferència i la construcció de la cohesió i la convivència social», a més «d'eliminar els estereotips en relació a la religió islàmica».

Compartir el artículo

stats