Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Innovació en les aules

Milers de patis inclusius

El CEIP Jacinto Castañeda de Xàtiva, el col·legi helios de l'eliana i el programa de formació de qualificació bàsica de Paterna han guanyat el concurs escolar del grup social once de valència

Milers de patis inclusius

El Col·legi públic d'Infantil i Primària (CEIP) Jacinto Castañeda de Xàtiva, el Col·legi Helios de l'Eliana i el Programa Formatiu de Qualificació Bàsica de l'Ajuntament de Paterna, han guanyat la fase provincial de València en la 35a edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE. En esta ocasió, s'ha convidat als docents i estudiants a aportar idees per a convertir el temps de l'esbarjo en una espai lúdic i educatiu sense exclusió per raons de diversitat o discapacitat.

En esta edició, han participat 3.218 alumnes de 50 centres educatius de la província de València, sota la coordinació de 63 professionals de l'educació.

La iniciativa del Grup Social ONCE s'emmarca en un programa de sensibilització educativa que va arrencar el mes d'octubre passat, per a treballar a les aules un canvi d'actituds que genera una convivència respectuosa, també a l'hora del pati, que sol durar entre 20 i 30 minuts: el temps suficient perquè un estudiant se senta al marge dels seus companys. Per això, el concurs busca que col·legis i instituts perceben l'esbarjo com una part important del seu projecte educatiu, una oportunitat educativa per a la inclusió i la diversió de tots i totes, més enllà d'un simple parèntesi en la jornada lectiva.

En el 35é concurs escolar del Grup Social ONCE han participat un total de 144.296 estudiantsa nivell estatal, de centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i FP.

Els escolars de Primària i Especial han realitzat un cartell amb audiodescripció, que reflectix les seues pautes per a fomentar i reivindicar la diversitat i la inclusió. Per la seua banda, els estudiants d'ESO, FP i Batxillerat han gravat un videoclip musical, d'un minut de durada, al costat d'un petit guió.

Cada grup o aula ha pujat a la pàgina web del concurs ( www.concursoescolaronce.es) el seu treball en la categoria corresponent: A (3r i 4t de Primària); B (5é i 6é ); C (ESO i FP Bàsica); D (Batxillerat i FP), i E (Ed. Especial).

Premi final

Els treballs valencians passaran a la següent fase, l'autonòmica, la resolució de la qual es coneixerà el mes d'abril. Els guanyadors absoluts gaudiran durant un cap de setmana a Madrid, en el Campus «Por mí y por todos mis compañeros», amb experiències innovadores, visites culturals i tallers.

El jurat de la fase de València ha estat compost pel delegat territorial ONCE Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel; la consellera territorial ONCE C. Valenciana, Rebeca Henche; la cap de la unitat d'Educació de la Direcció Territorial de l'ONCE a València, Carmen Casas; la directora general d'FP i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat, Marina Sánchez; el secretari autonòmic de la Federació de Sindicats independents de l'ensenyament (FSIE), Moisès Casas; i el coordinador del suplement escolar Aula, Rafel Montaner.

Compartir el artículo

stats