Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un clàssic ple de solidaritat

Els beneficis del musical «La cenicienta y el zapatito de cristal» es destinaran a oferir desdejunis per a escolars

Un clàssic ple de solidaritat

Que millor que gaudir del teatre i la música i, a més, participar en un projecte solidari que ajuda a altres xiquets i xiquetes? Esta és la proposta que Jana Producciones porta a València, on ha programat dues funcions benèfiques del clàssic de la Ventafocs.

Les sessions de «Cenicienta y el zapatito de cristal» estan dirigides a un públic escolar, i són una adaptació del conte clàssic que ja ha estat de gira per moltes ciutats d'Espanya, segons expliquen des de la productora. Música, màgia,balls i un munt de personatge faran que els més menuts gaudisquen de les arts escèniques durant l'hora que el musical té de durada.

Les funcions estan previstes per a l'1 d'octubre, a les 10 i 12 hores en el Teatre Olympia de València, a un preu més reduït que l'habitual, per a facilitar que puga anar l'alumnat. Tots els beneficis aniran destinats al programa Breakfast for others (Desdejuni per a altres), de l'ONG Cooperación Internacional, gràcies al qual escolars en risc d'exclusió reben un desdejuni complet i equilibrat durant tot el curs. A més, també aprenen hàbits saludables i es fomenta que els xiquets i xiquetes socialitzen amb altres escolars. En definitiva, el programa pretén millorar la qualitat de vida dels xiquets i xiquetes, tant des del punt de vista escolar, com des del familiar i social.

En València, Breakfast for others beneficiarà a menors de cinc escoles -una concertada i quatre públiques. «Quants més alumnes assistisquen, més estarem ajudant», animen des de la companyia.

Una guia didàctica

La Ventafocs és un dels contes universals més famosos. Jana Producciones l'ha convertit en un musical infantil dirigit a escolars de sis a deu anys, «ple de màgia, humor, música i color», afirmen. «Els actors són impressionants i fan d'este musical un espectacle molt a atractiu, que farà gaudir a menuts i majors», asseguren fonts de la companyia. «A més d'entretindre, educa, gràcies al seu missatge d'amistat i respecte per la natura», afegixen.

Més enllà de la vessant solidària, l'obra -amb set actors, 18 personatges i 10 cançons originals de diferents estils-, consta d'una breu guia didàctica que s'entrega als centres que assistixen a les funcions. Amb ella, després de vore l'obra, l'alumnat, a classe pot aprendre l'origen del conte, quins són els seus personatges, quins valors es destaca d'ells... i també s'han dissenyat algunes activitats.

A més de ser una companyia de teatre -referent a Espanya, ja que acumula 48 premis nacionals i més d'un milió d'espectadors-, Jana també és escola d'artistes. De fet, esta setmana obrin el seu primer centre a València, on oferixen cursos júniors, per a amants del teatre i el ball de sis a 16 anys.

Compartir el artículo

stats