Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Innovació a les aules

La mobilitat sostenible té forma de bicicleta i patins

Quasi cent escolars, pares i mares van fer el recorregut organitzat per l'agrupació d'ampes colecamins

La mobilitat sostenible té forma de bicicleta i patins

Els crits d'alegria i il·lusió van envair fa uns dies la Plaça de la Safor de l'emblemàtic barri de Patraix de la capital del Túria. I no era per a menys perquè per cinqué any consecutiu s'ha celebrat un bicipasseig que va recórrer alguns dels carrers de Patraix i Tres Forques i, que en esta ocasió, va aconseguir reunir a quasi un centenar de pares, mares, veïns i escolars de fins a sis diferents centres educatius: Humanista Mariner, La Purísima, Sector Aeri, Raquel Payá, López Rosat i Ciutat de Bolonya.

Així doncs, quan passaven uns minuts de les sis de la vesprada del passat 25 d'octubre, va començar este peculiar passeig. Va haver de tot, des d'escolars que barallaven per arribar en primera posició a la meta fins aquells que preferien gaudir del recorregut amb altres alumnes o fins i tot amb algun dels seus progenitors. Això si, tots equipats amb els pertinents elements de seguretat.

L'important és que tots i cadascun dels participants van arribar amb un somriure d'orella a orella a la meta, situada en l'Associació Veïnal i Cultural Tres Forques, on els esperaven infinitat de sorpreses.

Entre l'aldarull de gent estava un dels responsables d'esta iniciativa, Marcos Pastor, qui va explicar que l'objectiu del projecte és potenciar mitjans alternatius de transport ja que, al seu judici, «hi ha moltes persones que utilitzen el cotxe per a deixar a les seues filles i fills en el col·legi i no són conscients de la contaminació que això genera».

Pastor, que també forma part de Colecamins (associació formada per diverses ampes que va impulsar el bicipasseig fa ja un lustre), va explicar que es deriven altres problemes com l'augment del trànsit, la possibilitat de provocar accidents, embossos i la pèrdua de temps «pel que és fonamental que les persones prenguen consciència i es desplacen a peu o amb bicicleta als col·legis de proximitat».

Mesura molt beneficiosa

Pastor va assenyalar que esta iniciativa és molt beneficiosa «perquè ocupem l'espai que habitualment el dels cotxes i, en certa manera, als xiquets els puja a l'autoestima». El plantejament actual de les ciutats és erroni, segons Pastor, «perquè s'ha estés la falsa creença que les nostres ciutats havien de ser dels cotxes per a arribar abans als llocs i, tristement, ha deixat de ser per a les persones». «Volem recuperar este espai, encara que siga de manera parcial, per a demostrar a la resta de conductors que els ciclistes, ja siga d'una manera professional o aficionada, podem estar al carrer».

Compartir el artículo

stats