Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les activitats del colpbol s’inicen amb una formació al professorat

Els centres ja poden apuntar-se a la lliga i també estan obertes les inscripcions per a l’extraescolar

Una imatge de les jornades tècniques realitzades este mes. | LEVANTE-EMV

S’inicia una nova temporada i de nou l’Associació Esportiva Colpbol oferix múltiples opcions perque centres educatius, alumnat, professorat, entitats esportives i professionals de l’activitat física i l’esport s’acosten a la pràctica d’esta modalitat d’equip mixta i inclusiva. Després de la bona experiència del curs passat, este 2021-22 l’objectiu de l’AE Colpbol és recuperar paulatinament totes les activitats i acostar-se a poc a poc als paràmetres prepandèmia on sols a la Lliga Oficial de Colpbol participaren més de de 5.000 esportistes.

La setmana passada es dugueren a terme les sessions tècnico-informatives inicials sobre la Lliga, adscrita als Jocs Esportius de la Generalitat (per a València de forma presencial i en format online per a Castelló i Alacant) ,amb col·laboració del Cefire. Fins el 20 d’octubre els centres i altres entitats interessades poden inscriure’s a la competició.

A més, l’inici de curs ha vingut marcat també per la celebració a La Marina de València del Foro Internacional d’Innovació en l’Esport Inclusiu on el colpbol ha sigut protagonista en l’exposició.

D’altra banda, l’Escola de Colpbol ja té obertes les seues inscripcions per disfrutar del colpbol en horari extraescolar en diferents poblacions; i els pròxims mesos s’obriran noves possibilitats com exhibicions; xerrades; el Programa +Colpbol de tallers didàctics; les Trobades d’Educació Física a Elx; un nou curs de formació específica a Benidorm i especialment la nova edició del Campionat d’Espanya, que el proper juny tornarà a celebrar-se després de l’obligat paró per la covid.

El colpbol és conegut per ser un esport cooperatiu, amb perspectiva de gènere, inclusiu i divertit que combina la força de l’esport a nivell motivacional amb uns ferms valors educatius i de normalització del gaudi en la pràctica de tothom, independentment del seu nivell fisicomotor i característiques. És un esport en clau formativa.

El curs passat es va reestructurar la Lliga Oficial de Colpbol i, finalment, la millora i flexibilització de les restriccions van permetre la celebració de les finals. A més, també es mantingueren activitats complementàries com els grups de tecnificació i extraescolars; formacions; la celebració del Dia de l’Esport; o el Campus de Colpbol a l’estiu.

Tota la informació està disponible al web www.colpbol.com i les xarxes socials.

Compartir el artículo

stats