Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’IES La Sénia de Paiporta acull una nova trobada de l’alumnat del projecte Pigmalió

L’estudiantat més major, de 3r i 4t d’ESO rep i acompanya als nouvinguts a l’institut de 1r d’ESO

L’IES La Sénia de Paiporta ha encetat curs escolar i amb ell ha représ la seua activitat educativa extracurricular. Un any més, alumnat del centre participa en el projecte Pigmalió, una iniciativa ja molt consolidada que posa en comú a través de l’ajuda i l’acompanyament a alumnat de 3r i 4t d’ESO amb els més menuts de 1r.

Enguany, amb el lema «Tutoria entre iguals» el projecte d’investigació i innovació treballa la comunicació i acompanyament a l’hora del pati entre alumnat de més edat amb el més menut. Durant este temps, fan jocs, converses i compartixen moments per tal d’ajudar els més menuts en la seua adaptació a l’institut.

El projecte Pigmalió és considerat per la Unesco com a una pràctica educativa d’èxit que dóna veu i empodera a l’estudiantat. Recentment, l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, van visitar el centre per conéixer el funcionament del projecte. Per a Albalat, «és tot un encert» ja que es crea entre els estudiants «un vincle que sereix de guia i els convertix en protagonistes. Per la seua part, Sánchez, ha valora el caràcter voluntari del projecte i la implicació de l’alumnat. «Ens hem trobat amb un gran nombre de voluntaris i voluntàries fent parelles d’acompanyament i, alhora que es presten ajuda mútua també treballen valors molt positius».

Compartir el artículo

stats