Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La MICE arriba a un centenar de centres i més de 40.000 escolars

Per a completar les activitats i projeccions, els docents han comptat amb guies didàctiques per a treballar amb l’alumnat, el que ha tingut molt bona acollida en els centres educatius

Mario Daniel, Claudia Ruiz i Voro Huertas, amb estudiants voluntaris. levante-emv

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), ha acomiadat la seua novena edició, que es va celebrar de forma semipresencial del 15 al 23 d’octubre, amb un acte a Alzira. Tot i que enguany el festival ha continuat marcat per la pandèmia i no ha comptat amb grans actes multitudinaris, el visionat d’audiovisuals ha arribat a quasi un centenar de centres i a més de 40.000 alumnes.

Organitzadors amb la presentadora Nina Baiffer. levante-emv

Així ho explica el docent Voro Huertas, director de la mostra, que detalla que la «Mice al col·le» —les projeccions als centres— han aplegat a un total de 99 centres de tota Espanya i a 43.573 alumnes, que han fet d’espectadors de diferents obres audiovisuals, tant espanyoles com d’altres països.

Per a completar estes activitats, els centres han comptat amb guies didàctiques per a treballar amb l’alumnat, el que també ha tingut molt bona acollida, compta el docent.

De la novena edició que acaba de finalitzar, Huertas destaca la «gran quantitat d’esdeveniments de la programació, la implicació dels centres educatius i els seus professors i professores, la «Finestra Bartola», una nova secció de llargmetratges competitiva; i la implicació dels joves: en el disseny del nou premi, les traduccions i les gravacions...».

A més, també valora la presència de professionals d’Argentina —país homenatjat enguany—, com són Claudia Ruiz i Mario Daniel; i les projeccions plurilingües: veure una pel·lícula en versió original, subtítols en anglés i traducció simultània al valencià; a més d’una xarrada sobre la inclusió.

Més enllà dels treballs de l’alumnat, en les projeccions també s’han pogut vore 11 pel·lícules professionals: tres en la «Finestra Bartola»; cinc en la secció informativa d’Argentina; i altres tres obres de l’Índia. La representació internacional s’ha completat amb treballs d’Iran, Alemanya, França, Bèlgica o Hong Kong. Per la seua banda, l’organització ha presentat el documental «Inside MICE», que prompte difondrà.

En total hi ha hagut 62 premis i tres guardons honorífics, alguns dels quals se’ls han emportat centres de Museros, València, la Pobla de Tornesa, l’Alcúdia, Ontinyent, Daimús, Beniarjó, Real de Gandia, Tavernes de la Valldigna, Ibi, Alcoi, San Antonio de Benagéber, Crevillent, Catarroja, Sedaví o Castelló (la Ribera).

Compartir el artículo

stats