Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La comunitat educativa vota demà els representants dels consells escolars dels centres

Més d’1,7 milions de persones poden participar en les votacions per a triar a un total de 16.059 consellers i conselleres

Eleccions a consells escolars.

Les diferents comunitats educatives dels centres educatius no universitaris de la Comunitat Valenciana estan convocades a participar demà, dijous 18 de novembre, en les eleccions per a la renovació i constitució dels consells escolars de institus i col·legis públics i concertats. És una oportunitat per a tota la comunitat educativa d’implicar-se i participar en la vida del seu centre docent.

En estes eleccions estan cridats a votar alumnat, pares i mares, professorat, personal d’atenció educativa complementària (PAEC) i personal administratiu i de serveis (PAS). En total, i segons confirma la Conselleria d’Educació a Levante-EMV, suposen més d’1,7 milions de persones. En concret, 1.759.581 persones que poden exercir el seu dret a vot per a designar a un total de 16.059 conselleres i consellers en tots els centres.

El grup més nombrós dins de l’electorat és el que corresponent a les famílies de l’alumnat. Segons les xifres de la conselleria, són 1.166.956 persones, que trien a 6.185 representants.

D’altra banda, l’alumnat té un cens total de 501.265 estudiants, per a triar 2.354 representants; mentre que a 84.117 docents els correspon elegir a 6.052 consellers i consellers. Quant a la resta del personal dels centres educatius, entre el Personal d’Administració i Serveis (PAS) hi ha 6.357 votants per a triar a 1.277 representants; i, per últim, demà també participa el Personal d’Atenció Educativa Complementaria (PAEC). Este col·lectiu professional compta amb 886 votants que decidiran quins seran els seus 191 conselles i conselleres.

Millorar les escoles i instituts

Amb el lema «Amb el teu vot, el teu centre millora», s’instal·laran urnes en els centres docents de segon cicle d’Educació Infantil, Primària, Educació Especial, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i FP fins als ensenyaments de règim especial i educació de persones adultes, així com les escoletes públiques.

Des de la Conselleria d’Educació es considera que «les eleccions a consells escolars de centres són una oportunitat perquè tota la comunitat educativa, famílies, docents, alumnat i personal administratiu de serveis, puga votar qui representarà la seua veu, que és clau per a estar presents en les decisions del funcionament i la millora dels centres educatius», tal com assegura la directora general d’Innovació i Ordenació Educativa, Reis Gallego.

En la mateixa línia s’expressen des de Fampa-València. La federació fa una crida a les ampa a participar en les eleccions a consells escolars, ja que les i els familiars són persones elegibles i votants, al temps que demana a la conselleria que fomente un major impuls de la participació.

Compartir el artículo

stats