Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Escolars de prop de 60 centres col·laboren amb la "teràpia d’humor" de Payasospital

L’alta demanda dels col·les va obligar a imprimir una tirada addicional

Dues voluntàries de Payasospital, abans de la pandèmia, en una escola valenciana. | LEVANTE-EMV

Quasi 60 col·legis de la Comunitat Valenciana ja s’han sumat a la campanya del Calendari Solidari 2022 de Payasospital, una iniciativa que perseguix recaptar fons i sensibilitzar a l’alumnat sobre la tasca que realitza l’associació amb els xiquets i xiquetes ingressats en els serveis de pediatria.

Des de fa 22 anys, Payasospital visita als infants ingressats als hospitals públics de referència de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i el benestar emocional dels joves pacients i els seus familiars a través de la «teràpia d’humor» dels pallassos.

Per això, abans dels nadals, Payasospital va fer una crida als col·legis valencians perquè se sumaren a la campanya de recollida de donatius a través de la distribució del seu calendari solidari. Com explica l’ONG, el 100 % d’esta recaptació es destina al finançament de les visites setmanals als hospitals.

Així, els centres escolars solidaris —majoritàriament a través de les seues ampes i de la plantilla docent—, s’han implicat en la recollida dels tres euros de donatiu que se sol·licita per cada almanac. «Els col·legis es comprometen a distribuir més de 200 unitats cadascun i nosaltres en agraïment, visitem amb els nostres pallassos el seu centre després dels nadals», explica Sergio Claramunt, director artístic i fundador de Payasospital.

Una participació elevada

L’any passat, la col·laboració dels col·legis va suposar més del 50% del total de la recaptació del calendari solidari, el qual també es distribuïx entre els hospitals i altres punts amb el suport del voluntariat de Payasospital.

Ara, d’un total de 18.000 calendaris, les escoles han venut el 70 %, uns 12.6000. «De fet, degut a l’alta demanda de col·les que volien participar, vam fer una tirada adicional de calendaris (tres mil) i tot i així una desena d’escoles es van quedar sense poder participar», detallen desde Payasospital. Per això, Sergio Claramunt assegura que «el suport dels escolars, professors i pares és fonamental per a l’èxit de la campanya».

Enguany han participat 58 centres educatius en la campanya: 48 escoles, dos instituts i huit escoles infantils; per províncies: 40 de la de València; 10 de la de Castelló i huit d’Alacant.

El disseny i impressió del calendari solidari de Payasospital per al pròxim 2022 ha comptat amb la col·laboració de la fotògrafa valenciana Fátima Rierol i d’empreses que, amb les seues aportacions o serveis, fan possible la seua producció i venda: Indústries Alegre, Saggas, Keraben Grup, El Corte Inglés, Cartonatges La Plana, Aplikados i Gràfiques Taronger.

Compartir el artículo

stats