Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Què és l’ARCA de la mar?

L’ARCA de la Mar és l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals de la Mar. Està situada en les instal·lacions de l’Oceanogràfic i en ella són atesos els animals marins que són traslladats allí per la Xarxa de Varamentos de la C.Valenciana. Esta Xarxa és avisada habitualment a través del 112, telèfon d’emergències al qual telefonen els ciutadans en cas de trobar algun animal que necessite assistència.

Els veterinaris de l’Oceanogràfic són els encarregats de diagnosticar, intervindre, aplicar cures, pautar tractaments i dietes, portar el control biomètric (mesures i pes) i realitzar analítiques mentre els animals romanen ingressats. L’equip d’aquaristes s’encarrega del control, l’alimentació, l’administració de tractaments i la neteja de les seues instal·lacions. A més, el departament d’Educació de l’Oceanogràfic inclou l’ARCA en algunes de les seues activitats de conscienciació, havent comprovat després de diversos anys que és una de les instal·lacions que més impacte causen al visitant.

En definitiva, esta tasca conjunta del personal de l’Oceanogràfic, permet en la majoria dels casos recuperar als animals que per allí passen perquè puguen tornar a la mar.

Compartir el artículo

stats