Senyor Fabra, la seua intervenció en el Club Diario Levante sota el títol «Una nueva administración para una nueva realidad», a l´endemà d´haver estat vosté reunit amb el president del Govern d´Espanya, Mariano Rajoy, em va deixar seriosament preocupat. La principal prioritat de la seua exposició, jo, la resumiria en una frase: «L´administració ha d´estar al servei del ciutadà i no el ciutadà al servei de l´administració». Tot el que va dir vosté crec que va en eixa direcció, i jo no hi tinc res en contra d´aquest plantejament.

En cap moment va nomenar la corrupció i això que aquests dies han tornat a eixir a la llum nous casos en l´àrea de cooperació internacional de la Generalitat Valenciana. En cap moment va dir que havia parlat del Corredor Mediterrani amb el president del Govern. Un tema que hauria de ser en la seua agenda sempre prioritari i que hauria de portar vosté sense delegar en ningú, per la seua importància econòmica. Més encara quan presidents i presidentes autonomics del seu propi partir estant demanant el corredor central, més car i menys rendible, que fa inviable o incompatible la construcció del nostre. Sí que ens va anunciar, però, la propera trobada de presidents autonòmics d´Espanya a València. Qüestió de prioritats?

La veritat és que queixar-se d´un mal financament de la nostra comunitat autònoma per part del Govern central en els últims vuit anys i dir que ens cal, per justícia, un repartiment més equitatiu dels diners, però que compren que ara no és el millor moment per sol.licitar-ho, és com a mínim contradictori. Si tal i com vosté digué som dels que més aportem i dels que menys rebem, no hi ha excusa per denunciar-ho i sol.licitar allò que és nostre i ens correspon. No val dir que ara ningú voldrà rebre menys del que li estaven donant. Demogràficament i econòmicament hem de rebre allò que ens pertoca i per tant exigir-ho, governe qui governe a Madrid. Carles Muñoz. Valencia.