En plena campanya estival ens hem assabentat que València compta amb un hotel 4 estreles que en breu serà de 5. ¿Quina cosa, si no, es pot desprendre de les paraules del nou delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, al voltant de les obres que s´haurien d´haver encetat la setmana passada al CIE de Sapadors? Segons ell, este hotel serà més habitable perquè després de les obres de remodelació serà «més confortable» (sic). Donant per suposat que abans de les obres, el CIE ja és un bon lloc per estar.

Sense dubte es tractarà d´un hotel de 5 estreles únic al món: és gratuït i només es permet l´entrada a les persones migrants sense la documentació en regla. Així és com el govern central, en mans del PP, entén «estar al costat de les persones necessitades» (sic).

Per a Moragues, ajudar a la gent és millorar la mecanització de les portes (ara no són mecàniques i en cas d´incendi es podria produir una catàstrofe). Perquè, si algú no ho sap encara, un CIE és un Centre d´Internament d´Estrangers. Una presó racista que València té al centre de la ciutat.

Malauradament no és cap hotel on la gent està més o menys còmoda. És una presó (fora eufemismes) on es tanca persones que no han comés cap delicte. Presons com la de Sapadors amb un llarg historial de denúncies per tortura, vexacions, queixes constants per mancances com no tindre aigua calenta en hivern o no tindre aigua freda en estiu o escàs menjar€ Sense dubte, un gran hotel on també estan convidades les xinxes i demés insectes portadores de plagues i malalties.

A la ciutat de València, cap establiment de la ciutat „públic o privat„ podria estar obert en estes condicions d´insalubritat, falta de seguretat i discriminació racial. I és per això que des de l´Ajuntament de València anem a fer tots els possibles perquè el CIE de Sapadors no torne a obrir les portes; fent-nos ressò de les denúncies que nombroses ONG vénen fent públiques any rere any. Perquè si existeix un motiu principal pel qual no volem un CIE, ni a València ni a la resta de la Unió Europea, és perquè creiem en la dignitat de les persones. Tot el món tenim dret a ser tractats de manera igualitària, a tindre les mateixes oportunitats.

A Compromís sempre hem cregut que les institucions públiques hem de garantir el respecte dels drets humans. És per això que no aturarem la nostra lluita fins que el tancament del CIE de Sapadors siga permanent.

I si el senyor Moragues encara considera que Sapadors és un hotel confortable, el convide a que trasllade allí la seua residència habitual, encara que no el deixaran entrar, perquè només els estrangers poden ser condemnats a patir este horror.