La regidoria de Comerç i Creama de l’Ajuntament de Pego han organitzat, un any més, les Jornades de l’arròs Bomba de la localitat. La d’enguany serà la octava edició d’aquesta feria gastronòmica, patrocinada una vegada més pel Patronat Costa Blanca.

L'arròs Bomba és una varietat de gra redó originària de l'Índia, que data de l’Edat Mitjana i que és molt habitual en algunes zones de la costa del llevant espanyol, especialment a la Comunitat Valenciana i a la localitat de Pego, més en concret. A causa del seu contingut en amilosa, s'adhereix menys als recipients de cocció que altres tipus d'arrossos. El gra s'expandeix durant la cocció, de manera que té una major resistència a "obrir-se". Aquestes característiques, així com el seu sabor, el fan idoni per a la preparació de tot tipus de paelles, arrossos al forn i també caldosos, ja que difícilment es passa.

Així, del 7 al 14 d’abril, en 13 bars de la localitat es podrà tastar una gran varietat de receptes que tenen l’arròs bomba de Pego com a ingredient principal. La nova data per a la celebració d’aquestes jornades s’ha triat perquè siga un homenatge més al producte estrella de les jornades i de la localitat, l’arròs bomba cultivat al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva.

Durant les jornades de l’arròs bomba de Pego s’oferiran menús amb un parell d’entrants, el plat principal elaborat amb arròs bomba de Pego, postre i una beguda inclosa. Enguany, els preus dels menús variaran entre 12 i 25 euros, depenent dels productes amb què es prepare cada plat. Serà necessària reserva prèvia. Durant eixa setmana s’organitzaran rutes per conèixer l’espai de producció de l’arròs bomba.

Els bars participants d’enguany són: Ca Vicent, Casino Bar, Ca Briones, El Moss de Pego, Bar Zorrilla, Rafel Restaurant , Restaurant L’Om, Restaurant Llit i Taula, Alejandro’s Bar, Ca Merescal, Bar Nou Trinquet , Bar Daniel, Seven Pizza.