11 de junio de 2018
11.06.2018

Els alumnes de Xàtiva demanen un parc inclusiu d´aventures i la creació d´àrees de Wifi gratuït

Es tracta de les propostes guanyadores del procés participatiu DecideiXàtiva infantil

11.06.2018 | 14:54
Els alumnes de Xàtiva demanen un parc inclusiu d´aventures i la creació d´àrees de Wifi gratuït

Un parc inclusiu d´aventures i la creació d´àrees de Wifi gratuït han estat les propostes guanyadores en el Decideix Xàtiva infantil, que ha tingut una participació total de 3.095 alumnes de Primària i Secundària dels diferents centres escolars de la ciutat.

Respecte a les propostes de primària, quasi el 62% dels vots han anat a parar a la proposta guanyadora, la d´un parc inclusiu d´aventures. Es tracta de la realització d´un espai de jocs a un parc de Xàtiva destinat a xiquets i xiquetes majors de 6 anys, amb accés i jocs adaptats per a la gent amb diversitat funcional, i amb equipaments com piràmides de cordes, un rocòdrom, tirolina o torres de fusta.

La proposta guanyadora de Primària ha estat escollida per 1.091 dels 1.765 alumnes dels col·legis CEIP Beato Jacinto Castañeda, Claret, Gozalbes Vera, La Inmaculada, Martínez Bellver, Taquígraf Martí, Attilio Bruschetti i La Seo. En quant a la resta de les propostes presentades, la ludoteca de Xàtiva ha obtingut 389 vots i les papereres ecodivertides n´han obtingut 46. «Xàtiva bonica», per la seua part, ha aconseguit 121 mentre que «Porta´t la bici» ha tingut 116 vots.

D´altra banda, a secundària ha estat escollida la proposta «Connexió jove», que demanda la creació d´àrees de Wifi gratuït en aquells espais públics de Xàtiva on es reuneixen els joves de forma habitual, amb la instal·lació a més de punts de càrrega de bateria per als mòbils que podrien tindre una durada determinada. La proposta ha rebut el recolzament del 71% dels alumnes del Claret, Josep de Ribera, Simarro i La Seo (944 dels 1.330 vots).

La resta de propostes que arribaren a la votació final van estar «Noves fonts per a Xàtiva» (124 vots), Xàtiva sense bullying (120 vots), «Informa´t d´oci» (57 vots) i Espais coberts per al bus (81 vots).

«Ha sigut un procés tant o més emocionant com el dels adults, destacant l´alta participació de l´alumnat, amb la col·laboració de tots els centres escolars de Xàtiva», ha explicat la regidora d´Educació Amor Amorós.

Els col·legis i instituts van començar amb una pluja d´idees i amb l´elecció d´un representant per a acudir als tallers celebrats en la Casa de la Cultura de la ciutat. La idea, segons el tècnic de participació Raúl Camacho i la regidora Amor Amorós, és donar-li a la participació dels més menuts una continuïtat amb el temps, amb la generació d´un espai estable amb la creació del futur Consell Municipal de xiquets i xiquetes.

«Volem donar continuïtat a la participació infantil amb la creació d´un futur Consell d´Infància per a que en properes edicions siguen ells els que inicien aquest procés, sense necessitar la tutorització dels adults», ha anunciat Amor Amorós.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Los Oscars 2020

Premios Oscars 2020

Conoce antes que nadie todos los ganadores de los premios Oscars 2020. Conoce quién se ha llevado el Oscar a mejor película, actriz, actor...