El psicopedagog, dibuixant i pensador italià, Francesco Tonucci, conegut com a "Frato", va participar aquest dilluns en les jornades educatives "L'Olleria Educa" amb una conferència que va omplir el Teatre Goya per reflexionar sobre educació i el paper dels xiquets i xiquetes en la societat.

Amb les vinyetes de l'últim dels seus llibres "Los niños y niñas piensan de otra manera", Tonucci va lamentar que "els adults ens oblidem de com pensen els xiquets, hem de demanar-los el favor de recuperar la seua manera de pensar". Ha investigat a fons el desenvolupament cognitiu dels nens, el seu pensament, el seu comportament i la metodologia educacional.

La regidora d'Educació, Ruth Martínez, ha assegurat que "és un honor poder comptar amb una persona tan rellevant a nivell internacional dins aquestes jornades educatives". Esta conferència ha tingut una gran expectació, i per això es va retransmetre en directe pel Facebook de l'Ajuntament de l'Olleria. Martínez ha assegurat que ha sigut un reclam per a la resta d'activitats de les jornades.

Aquest dimecres 28 de novembre a les 18.30h en el Cinema Cervantes, tindrà lloc la xarrada "El Club dels Valents" a càrrec del CEIP Lluís Vives de Cullera, un centre que aplica actuacions educatives d'èxit amb l'objectiu d'aconseguir millors resultats acadèmics i de convivència.

"L'Olleria Educa" finalitzarà el dissabte 1 de desembre amb "Edufesta al Parc", cinc espais dedicats a tasques i oficis diversos en què dur a terme accions quotidianes d'una manera cooperativa i sense imposicions o antics intercanvis de rols.