La Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valèncià ha anunciat el llistat d’alumnes guanyadors del Premi Literari Sambori 2020 de la Vall d’Albaida, un premi que busca promoure i difondre l’ús literari del valencià dins l’àmbit escolar. La Fundació Sambori - Escola Valenciana va decidit convocar i impulsar el 22é Premi Sambori, adreçat a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, Formació de Persones Adultes i Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) i de l’alumnat amb necessitats educatives especials. Aquest premi consta de dues fases. La primera és d’àmbit comarcal, en la qual un jurat de les diferents comarques del País Valencià valora els diferents textos literaris seleccionats pels centres educatius; i en la segona fase, cada comarca presenta els seus finalistes per tal de lliurar els guardons finals.

Així doncs, reunit el jurat del Premi Literari Sambori 2020 de la Vall d’Albaida el passat 12 de març i després de les difícils deliberacions, han decidit quins han estat els finalistes de cada categoria i que per tant, passaran a la fase final de País. El lliurament dels Premis Sambori de la Vall d’Albaida estava previst per al proper 4 d’abril en l’auditori de Benigànim, poble que acull la XXXIII Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida, però els actes han estat ajornats per l’actual situació d’alerta sanitària fins que la situació s’estabilitze i no existisca risc sanitari per a la ciutadania.

En la 22 edició del Premi Sambori a la Vall d’Albaida han participat més de 6.000 alumnes i 43 centres d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i educació permanent d’adults. Des de l’organització i des de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià - Escola Valenciana han agraït «la participació de l’alumnat, del professorat, dels diferents centres educatius i del jurat que fan més gran aquest Premi Sambori amb una participació de més de 150.000 xiquets i xiquetes que escriuen i estimen la nostra llengua».