Amb la millora de la situació pandèmica, el Gran Teatre de Xàtiva recupera una programació més ajustada a la normalitat per a l’últim quadrimestre de l’any. Entre l’oferta d’òpera, ballet i teatre, destaca la presència com a protagonistes de dos dels actors més destacats del panorama espanyol: José Sacristán i Cayetana Guillén Cuervo.

El diumenge 3 d’octubre Cayetana Guillén Cuervo visitarà Xàtiva amb l’obra de teatre Puertas abiertas, ambientada en els atemptats de París de 2015, mentre que el dijous 18 de novembre a les 20:30 hores tindrà lloc la funció Señora de rojo sobre fondo gris, obra de Miguel Delibes i amb paper protagonista de l’actor José Sacristán.

L’òpera també serà protagonista en la nova programació teatral, amb «La Boheme» de Puccini el 22 d’octubre a les 20:30 hores, representada per la Camerata Lírica d’Espanya; mentre que pel que fa al ballet es comptarà amb dues obres: «El lago de los cisnes» (dijous 11 de novembre a les 20:30h) representada per la companyia de Ballet de Sergei Radchenko i «El cascanueces» (dimecres 15 de desembre a les 20:30h) per part del State Ballet of Georgia, ambdues obra del compositor Piot Ilich Tchaikovsky.

Els preus per als espectacles oscil·laran entre els 12 (10 amb descomptes) i els 25 euros (21 amb descomptes) en el cas del ballet. Les entrades per a «Puertas abiertas», «La Boheme» i «Señora de rojo sobre fondo gris» es podran adquirir a partir de demà dimecres 15 de setembre mentre que la resta eixiran a la venda la propera setmana, totes elles a través d’Instanticket, la Casa de la Joventut o les taquilles del Gran Teatre els dies de la representació. L’aforament del Gran Teatre serà del 75% amb totes les mesures de seguretat necessàries i amb l’obertura de portes 30 minuts abans de l’inici de la funció.

La regidora Maria Beltrán també ha destacat que torna la programació de teatre escolar. «És una de les coses que es van frenar amb el Covid i que volíem recuperar». Seran cinc les obres programades, quatre d’elles amb dues sessions, i s’informarà pròximament als centres escolars.

En aquests mesos el Gran Teatre també acollirà més d’una quinzena de cites amb protagonisme de les associacions culturals de la ciutat. Entre elles també es troba la preestrena de la nova temporada de «L’Alqueria Blanca», amb la col·laboració d’À Punt i amb la presència dels protagonistes de la sèrie.

Maria Beltrán també ha declarat que el proper mes d’octubre se celebrarà el 20 aniversari del Gran Teatre de Xàtiva, i que s’està preparant una programació per commemorar la data que s’anunciarà pròximament.

Respecte a la funció que anava a oferir Concha Velasco a Xàtiva i que es va haver d’ajornar per motius de salut de l’artista, qui va anunciar fa alguns dies que es retira dels escenaris, la regidora de Gran Teatre ha explicat que «estem en contacte amb la companyia des del primer moment que va eixir la notícia als mitjans de comunicació i estem a l’espera de que la pròpia companyia oferisca un comunicat oficial sobre les actuacions que encara quedaven pendents».