Escola Valenciana ha editat el 8é volum del disc de La Gira, recopilatori de música en valencià. La Gira és una iniciativa impulsada per l'entitat valencianista per a promocionar el treball fet pels cantants i músics que empren la nostra llengua a l'hora d'expressar el seu missatge musical.

El coordinador de La Gira d'Escola Valenciana, Voro Golfe, va assenyalar ahir que el passat any «ha sigut prolífic en l'edició de discos, cosa que ens omple de satisfacció, per la qual cosa Escola Valenciana ha hagut d'establir uns criteris a l'hora de configurar els continguts del disc».,

Així, el volum 8 de la música en valencià s'ha editat tenint en compte tres factors per a incloure els temes triats, com detalla l'entitat. «Grups i solistes premiats per la crítica musical en els darrers Premis del Col·lectiu de músics Ovidi Montllor (COM); bandes i cantants que han tret disc l'any 2013 i que no han aparegut en cap dels set discos editats anteriorment o han aparegut màxim un parell de vegades en els anteriors discos recopilatoris d'Escola valenciana; finalment, es pretén que el disc reculla una mostra dels diferents estils musicals fets a casa nostra».

Voro Golfe explica que l'entitat és consciente de que tota tria »és subjectiva i està sotmesa a la crítica. En tot cas, a nosaltres ens empeny el propòsit d'editar un disc divers, equilibrat i de qualitat. Agraïm els grups que han cedit de forma altruista les seues cançons per fer realitat aquest recopilatori i encoratgem els grups i solistes que s'expressen en la nostra llengua a continuar la seua tasca per a fer de la nostra música un referent de la cultura valenciana, tan bandejada i silenciada per la major part dels poders públics del nostre país i de gran part dels mitjans de comunicació», afirma el coordinador de La Gira.

22 grups i solistes

Els grups i cantants que conformen aquest recopilatori per ordre dels 22 temes són: Smoking Soul's, Aspencat, Pellikana, Vertigen, Auxili, El Trineu Tanoka, Almorranes Garrapinyaes, Pepet i Marieta, Andreu Todo, Enderrocks, Mox Nox, La caixa de gel, Frida, Senior i el Cor Brutal, Lluís Vicent, Pau Miquel Soler, Mox, Pep Laguarda & The Reisons, Júlia, Rafa Xambó, Mara Aranda i Solatge i Sis Veus per al Poeta.

El disc està editat per Escola Valenciana i Reviscola, amb la col·laboració de les cinc universitats públiques valencianes, el suport del COM i la producció de Mésdemil.