Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Art democràtic

Es comú que, en passar per la porta d´una galeria d´art, el curiós se senta cohibit, en pensar que els quadres i objectes que hi ha allà dins són, sempre, cars. De fet, tot i que hom puga sentir una certa curiositat pel que hi veu „i li agradaria veure amb més detall, potser„, la sola idea del preu que poden assolir aquelles coses, ens fa aturar-nos i mirar, només des de fora. Això fa que, rarament, es puga cultivar un gust per l´art contemporani a un nivell una mica més «popular». De fet, ni el pop-art „i les seues recialles locals de qualitat més o menys discutible„ han estat mai realment populars „ni a preus assequibles. I que em perdonen els senyors i les senyores galeristes„ que ja sé que s'han de guanyar la vida, també.

I és precisament per això que una iniciativa com I pòsquin you 2015, que estarà visitable fins al 7 de gener a la Trentatres Gallery de València, em sembla ben interessant. Fruit de la iniciativa de Maria Carballo i Xus Francés, aquesta sala d´art de Russafa acull obres de quasi 200 artistes que, treballant sobre el suport mínim d'un post-it (7.5 x 7.5 cm), arriben a aconseguir diferents objectius no gens desdenyables: fer l´art més democràtic i més assequible a les butxaques de tothom „atés que cada peça només ens costa 10 euros!„. Si a això li afegim el fet que s'acompanya d'un catàleg molt digne „amb la participació de Carles Benàrcer, Toni Calderón, Fernando Lliso i els directors de la Trentratres Gallery (Julián Romero i Bartolomé Mata), a més dels comissaris ja esmentats„, la iniciativa es pot veure com una de les apostes més arriscades, globalitzadores i «actuals» „per dir-ho d'alguna manera„. I, també, una aposta pel bon gust.

Noms d´artistes plàstics més o menys coneguts, més o menys consolidats, omplin la sala, acompanyant els seus minúsculs treballs que, tanmateix, sorprenen moltes vegades per la seua qualitat. Jordi Gamón, Encarnación Domínguez, Jorge Rubert, Celeste Ortiz, Umund, Néstor López, Santiago Delgado-Escribano, Maite Bäckman, Ángeles Mena, Pérez-Vicente, Pim Van Moorsel, Jéssica Rey, Jesús Albadalejo, Rachid Hachami, Anna Roig, Maria Hernández Laplaza, Carol Otero, Enrique Pitarch, José Cámara, Anikato, Manolo Gil, Gemma Pérez Bernà, Anna Carballo, Jordi NN, Ada GF, Kandijky, Yelena Sayko, Marina Iglesias, Mai Hidalgo, Josefa del Rosario o la mateixa Maria Carballo, entre d´altres, són alguns dels noms que m'han cridat l´atenció i que recomaria.

Compartir el artículo

stats