Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Entrevista

Toni Requena (L´Emperador): "L´idioma no ha de ser una barrera per a escoltar música"

P Aquesta nit feu a Wah Wah l'últim concert de la gira de presentació del vostre primer disc, «Manual d'Instruccions per escalar una muntanya». Quin balanç feu d'aquesta experiència?

R La veritat és que, per a ser un primer disc i ser tan complicat donar aquest primer pas de donar-se a conèixer, la resposta ha estat genial. Vam ser finalistes del Sona la Dipu, de Vinil València, semifinalistes del concurs de Projecte Demo de Radio 3, vam guanyar el concurs d'Altea. I en la part de les presentacions també molt contents, perquè hem estat en diversos festivals nacionals, com el de les Arts, el Interestel·lar de Sevilla, el Granada Sound ...

P És a dir, heu cantat en valencià en festivals d'Andalusia. Com s'ha rebut la vostra proposta?

R Molt guai. És una de les coses que més sorprenen. Quan li dius a algú proper que vas a Sevilla ens pregunten sempre si cantarem en valencià. És clar, és la llengua que fem servir i creiem que l'idioma no ha de ser una barrera per escoltar música. Així que l'acollida ha estat sempre molt guai, tant a Sevilla com a Granada la gent va ser molt respectuosa, després del concert la gent venia a felicitar-nos. Una de les coses que més valorem és poder arribar amb la nostra llengua a llocs fora de la Comunitat Valenciana, les Balears o Catalunya.

P I fa res heu acabat la gravació del vostre segon disc...

R El juny passat vam gravar el nostre segon disc, que portarà 10 cançons produïdes per Carlos Hernández, que ha treballat amb Los Planetas o La Habitación Roja o Viva Suècia ... El disc es dirà «La gran aventura», no sabem encara quan sortirà, perquè estem amb les barreges, però si volguérem treure alguna cosa a final de la tardor.

P És a dir, que gairebé empalmareu gires de presentació...

R No, la idea és començar a presentar al març, però nosaltres som de tocar i no diem que no a res. No tenim cap estratègia. Estem esperant una col·laboració bastant guai per al disc, però no la podem dir encara. I un cop tinguem tots, buscarem algun segell per si vol editar-lo.

P No us fa por gravar un disc sense tenir un segell darrere que us done suport?

R No, nosaltres estem en això perquè ens agrada, i jo particularment que sóc el que compon les cançons, això és el més important de la meua vida. Si no tingués un públic, seguiria component i gravant-se a casa. Al final si la música ha d'arribar, arriba igual. La música són cançons i les cançons es valen per si mateixes, no els cal més.

P Canviarà alguna cosa vostre so d'un disc a un altre?

R Teníem molt clar el tipus de disc que volíem fer, i ho hem aconseguit. És un pas endavant però no és un disc modern. Crec que hem fet un disc de cançons de pop clàssic, que és una cosa que sempre he volgut fer però que per a mi sempre ha estat molt complicat. Volia fugir de les modes i tornar al pop d'arrels. Crec que ho hem aconseguit.

P I què ens espera en el concert d'aquesta nit?

R Tocarem totes les cançons de «Manual» i alguna del disc nou. Ens acomiadem del disc com i on volíem: a València i en una sala emblemàtica com Wah Wah, i crec que serà una nit molt xula. Hem portat una carrera de dos anys molt guai i crec que es reflectirà en un concert de final de gira amb un ambient molt xulo.

Compartir el artículo

stats