Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Entrevista

"És un repte i una necessitat procurar fer des de casa la feina que siga possible"

"És un repte i una necessitat procurar fer des de casa la feina que siga possible"

P Treballem massa hores?

R Treballem massa hores els que estem en llocs directius. A diferència de les persones que estan en llocs sense comandament.

P Pam. La primera, al front, que diuen.

R Aixo no vol dir que no hi haja treballadors en unes condicions nefastes i que estan massa hores a la feina.

P Treballem massa fora de casa?

R Clarament. És un repte i una necessitat procurar fer des de casa les feines que siguen possible. Almenys alguns dies a la setmana. El teletreball a hores d’ara ja és una urgència, no té cap sentit que tots patim els mateixos embussos a les mateixes hores. El treball està molt mal organitzat. Del que no sóc partidària és d’estar molt a casa i poc a la feina. Això tampoc. El model bo és el que promou dos dies a la setmana de teletreball, com a màxim.

P Comencem massa tard a treballar?

R L’horari s’ha d’adaptar a la circumstància personal de cada treballador, fins on siga possible. Realment no crec que siga bo comencar a les ? del matí i anar a fer un café al cap d’una hora i mitja. S’ha demostrat que les hores més productives són les primeres hores del mati, i crec que a vegades fem massa pauses. Seria interessant un horari més europeu, sí, comencar a treballar més prompte.

P I no podríem passar amb quatre dies laborals a la setmana?

R S’està comencant a posar sobre la taula.El que està clar és que treballar massa hores al dia no és bo, a partir de ? baixa molt la productivitat. Crec que s’ha d’anar més per repartir millor el treball que per dir que ?? hores i mitja a la setmana són massa. És a dir, potser es podrien compactar per tindre algun dia més de festa. Hi ha múltiples fòrmules, es tracta de tindre ganes d’intentar la novetat.

P Sobretot en àmbits directius, hi ha encara molta més presència masculina que femenina?

R Sí, i en part a causa dels horaris. Els horaris dels directius són tan llargs que dificulten tindre vida personal. I, per tant, dificulta tindre fills, i està clar que tindre cura dels fills està encara molt més en mans de dones que d’homes. I passaran molts anys fins que això canvie. Per tant, és més normal que les dones agafen reducció de jornada, i aleshores la carrera professional es més complicada. Hi ha molts factors.

P Els recursos humans són inhumans?

R Estem intentant que no es parle de recursos humans. Les persones no som recursos. El nom de ‘recursos humans’ ja facilita que siga tot inhumà.

P I com diria?

R No és que siga fantàstic, però ‘gestió de persones..’ O simplement People, com ho anomena ja una gran consultoria.

Compartir el artículo

stats