Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Cessió

Ferran Torrent dona a Sedaví el manuscrit de la seua nova obra

L'original de "Poder contar-ho" que es publicarà al setembre es podrà contemplar al saló de plens de l'ajuntament de la localitat de l'escriptor

Ferran revisa el manuscrit que té a les mans, abans de donar-lo a l'Ajuntament de Sedaví. a. s.

L'escriptor natural de Sedaví, Ferran Torrent, ha donat el manuscrit del seu nou llibre, «Poder contar-ho», que es publicarà el 12 de setembre. Esta decisió l'ha presa l'autor mateix, que ha assegurat que volia que el manuscrit estiguera a l'ajuntament del seu municipi, Sedaví. Així, l'alcalde, Ferran Baixauli, ha signat aquest matí la cessió de l'obra a l'Ajuntament.Es tracta de cinc documents i una llibreta amb un resum de cada capítol del llibre. A més, l'obra s'exposarà al saló de plens de l'ajuntament, perquè tots els veïns i veïnes puguen veure-la.El novel·lista ja va anunciar en els Premis Octavià, que se celebraren el 9 d'octubre a la biblioteca de Sedaví, que donaria el manuscrit a l'Ajuntament. I ahir va complir la seua promesa.L'escriptura manuscrita és un dels formats habituals de l'escriptor. És, així, un dels pocs que encara continuen amb aquest format que recorda la importància de l'evolució de l'escriptura a través dels anys.

Baixauli: «És tot un orgull»

L'alcalde del Sedaví, Ferran Baixauli, es va mostrar molt agraït per la decisió de Ferran Torrent de cedir aquest manuscrit. «És un orgull poder gaudir abans que ningú d'una obra inèdita, que tots els veïns i veïnes podran contemplar, una cosa de la qual ben pocs poden presumir», explica. Per a Baixauli és també una satisfacció que l'escriptor referent de la localitat se senta estimat i haja volgut entregar aquest manuscrit abans de la publicació del llibre, que al setembre es posarà a la venda per al públic en general.

«M'ha sorprés moltíssim perquè està escrit a mà. Primer escriu els capítols en paper, a continuació els passa a màquina i després ja els envia al corrector. Mai havia pogut contemplar la fase iniciald'un llibre i m'ha encantat», va explicar l'alcalde de Compromís, que viu a escassos 100 metres de l'escriptor a la mateixa casa on va nàixer.

Ferran Torrent, per la seua banda, va assegurar «tindre un deute amb el meu poble» i, per això, «estic molt orgullós de poder donar aquest original, per a retornar l'afecte que note de tots els veïns i veïnes de l'Ajuntament de Sedaví que va concedir-me el premi el mes d'octubre passat». La intenció de l'ajuntament és col·locar aquest manuscrit en una vitrina al saló de plens perquè tots els veïns i veïnes el puguen contemplar i, també, fer-ne un duplicat i deixar-lo a la biblioteca, on hi ha una prestatgeria dedicada íntegrament a l'escriptor.

Compartir el artículo

stats