Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Capella de Ministrers duu a Can Jeroni la música del Quixot

? «El Quixot» està ple de música. A través de les seues pàgines Cervantes demostra el seu coneixement tant de la música de temps passats com de la de la seua època, de l'Espanya de finals del segle XV, el XVI i de la de començaments del XVII, del Barroc al Renaixement. Els romanços, les cançons, les danses abunden en la literatura cervantina i el reconegut grup de música antiga valencià Capella de Ministrers ha recuperat tots aqueixos sons en el recital 'Ànimes joioses: danses, cançons i improvisacions en temps de 'El Quixot', que interpretarà demà dissabte, a les 20.30 hores, en Ca Jeroni a Eivissa.

El grup arriba a l'illa en el seu format reduït, amb sosl tres músics, el seu fundador, que és un dels principals estudiosos i recuperadors de la música antiga, Carles Magraner, amb la vihuela d'arc; Robert Cases a la vihuela i guitarra, i la soprano Delia Agúndez. Interpretaran peces com el romanç de Moraina o el dels Baldovinos, pavanes, gallardes o folies com «La Gran Sultana», «El rufián vidu» o «La il·lustre fregona».

Capella de Ministrers és un grup creat en 1987 a València pel musicólogo Carles Magraner, que es dedica a la investigació, recuperació i interpretació de música espanyola anterior al 1800, amb els instruments originals de cada època. Al llarg de la seua trajectòria de més de tres dècades ha rebut nombrosos premis i ha gravat més de 30 àlbums tant de música popuar com a culta, religiosa, profana o cortesana, des de les danses medievals valencianes a la música i poesia andalusina o el llegat de la diàspora sefardí.

Compartir el artículo

stats