Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Concurs

La música de la Safor arriba a Versalles

La ciutat francesa acull l'estrena de l'obra "Clarizac" de Salvador González, que serà la composició obligada del certamen nacional de clarinets

L'autor de l'obra amb Phillipe Cuper, Kanako Ono i membres del conservatori. l-emv

Una obra amb aires mediterranis i inspirada en la trajectòria de professor Louis Cahuzac serà la composició obligada del Concurs Internacional de Clarinet de Versalles, que se celebra a la fi de mes. «Clarizac», de l'autor de la Safor Salvador González Moreno, serà la peça que interprete una quinzena de concursants arribats de diferents parts del món a la ciutat francesa.

L'encàrrec de l'obra va partir de Phillipe Cuper, clarinetista solista de l'Òpera de París i 'alma mater' del certamen, que organitzen oficialment el Conservatori Superior de Versalles juntament amb l'ajuntament de la històrica ciutat. Cuper i González mantenen una relació d'amistat des de fa anys quan van coincidir en un congrés internacional de clarinet de París. D'aquella trobada va sorgir, temps després, la seua participació en l'àlbum que va gravar la Unió Musical d'Alaquàs, societat a la qual també està vinculat Salvador González i amb la qual ha compost nombroses obres.

L'encàrrec

D'aquesta manera, fa aproximadament un any, Phillipe Cuper va contactar amb González per a encarregar-li la composició de l'obra obligada del concurs, que celebra en 2019 la seua tercera edició i en cada convocatòria ha guanyat en prestigi.

«Per a mi va ser una sorpresa i un honor. Va ser una gran responsabilitat», explica l'autor de la Safor. La condició és que l'obra sonés a Louis Cahuzac, gran clarinetista francès que havia estat el mestre de Phillipe Cuper. Inspirat en el músic i amb forta influència mediterrània, González es va posar a la feina i va fer una composició de la qual se sent satisfet. «Ha estat una satisfacció tenir un encàrrec tan important», insisteix l'autor.

L'obra va passar la prova de foc el passat cap de setmana, quan es va estrenar dins de l'acte de presentació del certamen d'aquest any, en un dels espectaculars salons de l'Ajuntament de Versalles. «Clarizac» va estar interpretada pel propi Phillipe Cuper, al clarinet, i per la pianista japonesa Kanako Ono, que actua habitualment amb ell. Van assistir l'alcalde de Versalles, François de Mazières (antic alumne del conservatori i «una persona molt preocupada per la cultura i la música») així com altres autoritats de la zona.

«L'obra va ser un èxit. Encara estic emocionat de la mágnifica resposta que va tenir del públic assistent i com m'han rebut allí», valora González.

L'obra tornarà a sonar els dies 29 i 30 de juny en Versalles, de la mà dels 15 aspirants a guanyar el concurs, entre els quals està el músic de Cullera Bernat Alcalà, membre de l'Ateneu Musical de la població de la Ribera i únic representant espanyol. Cada participant haurà d'interpretar a més dues obres de lliure elecció que valorarà un jurat format per 13 persones. L'autor de Clarizac, Salvador González, serà el president del jurat qualificador del concurs.

Compartir el artículo

stats