Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Del 3 al 7 de juliol

L'esplendor de la Corona d'Aragó, a Sant Miquel dels Reis

El monestir valencià acull el Festival Cultural Renaixement amb música, literatura, cinema i dansa

L'esplendor de la Corona d'Aragó, a Sant Miquel dels Reis

El Monestir de Sant Miquel dels Reis és l'escenari per al Festival Cultural Renaixement que se celebra del 3 al 7 de juliol, organitzat per la Fundació Cultural Capella de Ministrers i Cultura de la Generalitat. La música, la literatura, el cinema, la gastronomia i la dansa dels segles XV i XVI recordaran l'esplendor de la Corona d'Aragó en una època que va donar inici a l'Edat Moderna després de trencar la visió medieval del món. Les activitats són gratuïtes i mostraran una representació de les manifestacions artístiques d'este període.

Durant el festival es presentarà el disc de Capella de Ministrers 'Lucretia Borgia: entre la història, el mite i la llegenda'. Altres activitats programades són: una conferència a càrrec de l'escriptor, antropòleg i sociòleg, Joan Francesc Mira, i la projecció al monestir de la pel·lícula 'Els Borja', prologada per Àuria Ortiz, professora d'Història del Cinema de la Universitat de València.

Hi participaran formacions com la Quinta Essençia, que interpretarà madrigals de Lucca Marenzio; la companyia Esquivel, que mostrarà com era la música i la dansa del Renaixement valencià; Capella de Ministrers, amb el programa 'Germanies', o intèrprets com Sara Águeda, amb 'L'arpa del rei David'.

Un sopar «borgià»

A més del 'Sopar dels Borja', una experiència entorn de la gastronomia de l'època, el dissabte 6 i el diumenge 7 es podrà visitar, amb reserva prèvia, l'exposició 'D'Atzur i Or', una mostra composta pels instruments dels dotze àngels músics descoberts, al juliol de 2004, en la volta de la catedral de València i diversos materials expositius com ara panells gràfics didàctics, llenços de gran format, rèpliques dels àngels músics, maquetes de la catedral de València i audiovisuals.

El Festival Cultural Renaixement també compta amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura, el Centre de Turisme Comunitat Valenciana, la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, la Diputació de València, l'associació Àmbit i Mercavalència, i el suport de la Xarxa Europea de Música Antiga (Xema).

Compartir el artículo

stats