Mentres els seus companys de Beniparrell estan a punt de rematar la seua victòria davant dels juvenils de Meliana, el xaval, tretze anys, acaricia nerviós la pilota. Fa força en cada colp eixit de les mans dels seus amics. Se sent la paraula Picassent, i el cronista pregunta si és que ell és natural d'eixe poble.

-Sí, soc de Picassent, diu

-¿Saps qui va ser El Zurdo de Picassent? I el xaval no dubte a contestar: «Clar que ho sé. El meu iaio i mon pare em diuen que va ser una gran figura de la galotxa en els anys cinquanta?»

I una profunda satisfacció invadix al cronista. Ha valgut la pena acostar-se a Beniparrell. La resposta d'eixe xaval és la millor expressió del que simbolitza el torneig que patrocina El Corte Inglés. Eixe xaval és, en certa manera, hereu de la grandesa d'una història creativa, diria's que revolucionària.

El Zurdo de Picassent va ser campió dels tornejos que van nàixer en els anys cinquanta i que comptava, en cròniques publicades en este diari, el corresponsal Amadeo Lerma.

El trist és comprovar com a Picassent fa molts anys que va desaparéixer tot vestigi de club organitzat.

La final tornà a congregar a centenars d'aficionats a pesar de l'acaloradora vesprada. Quart dels Valls i Faura eren els protagonistes d'esta festa de l'esport valencià que continua sent atractiva per a seguidors de molts pobles.

La lesió de Moro pareixia un seriós contratemps per als de Quart en la seua aspiració per a aconseguir el seu quart títol. Fou substituït per la jove realitat local José Salvador, un xaval que ja s'anuncia contra Genovés II en alguns trinquets i que ahir va completar una gran partida, igual que els seus companys, Alex, El Xato i Berbis.

Quart dels Valls contínua dominant el gran torneig de l'especialitat. El resultat ho diu tot: 70-20. Faura, va plantar cara però a pesar de la joventut de la seua formació, amb Julián Martí, Llopis, Sergio i Miguel Ángel, poc van poder fer front a la potència dels seus rivals.

Veient el resultat, segurament el més emotiu de la jornada va ser el record del jove pilotari de Picassent?