La XXXVII Lliga Bankia de raspall-Trofeu Diputació de València va aplegar a l'equador de la primera fase amb la celebració de la quinta jornada el passat cap de setmana. Amb la meitat de les partides disputades, Oliva s'ha erigit com el líder de la competició. Vercher, Sanchis i Javi López han guanyat quatre partides i només han perdut un duel per a sumar un total de nou punts. El conjunt oliver s'hi ha mostrat molt sòlid i amb constant creixement segons avançaven les setmanes i això l'hi ha permés encapçalar la classificació.

L'equip representatiu d'Oliva està liderat per un dels jugadors més consolidats a la modalitat, Sanchis. El de Montesa ha dirigit al trio de la Safor a moltes partides on s'ha encarregat, no soles de ser efectiu al quinze, sinó de tancar jocs decisius. Eixe pes a l'equip ha anat repartint-se amb Vercher. El rest de Piles ha evolucionat en el seu joc amb el pas de les partides.

La força que imprimeix des de la treta fa d'este jugador de 20 anys que siga una de les armes oliveres a l'hora de fer malament al seu rival, així com convertir-se en una de les futures figures del raspall.

Així mateix, el punter d'Oliva, Javi López, és una de les grans aparicions de la Lliga. Amb 17 primaveres, Javi és el més jove de la competició però no ho pareix quan està a la canxa. López no s'amaga davant els rivals i a més a més s'hi ha complementat molt bé amb Sanchis, tancant quinzes i jocs decisius.

Per tot açò, Oliva li va furtar el primer lloc a Alzira a la darrera data. Precisament, l'única derrota olivera, va ser davant Pablo, Seve i Lorja a la primera jornada. I és que els alzirencs han encapçalat la Lliga des de l'inici fins al dissabte passat, quan va caure contra Barxeta.

El trio de Pablo es va veure afavorit per les partides ajornades a la segona data. Això va fer que s'escapara de la resta, però Oliva va anar retallant fins a convertir-se en el líder. Alzira només ha perdut una partida i suma vuit punts, ja que a la derrota contra Moltó, Raúl i Ibiza no aplegaren a 20 tantejos. Sino continuarien líders pel seu alt coeficient.

A la tercera posició marxa El Genovés amb sis unitats. Punxa, Tonet IV i Néstor han perdut tres partides, dues d'elles a les darreres dates i això és el motiu pel qual s'hi ha desenganxat del més alt. En l'altra banda es troba Xeraco -Ian, Canari i Ricardet- que s'ha consolidat al quart lloc amb les mateixes unitats després d'un mal inici amb tres derrotes consecutives i dos triomfs a les últimes jornades.

A la XXIX Lliga Bankia d'escala i corda, encara falten dues jornades per aplegar a la meitat de la fase regular però s'ha de destacar a Benidorm, líder invicte.